ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπαχτσελί επαναλαμβάνει σε κάθε τόνο το casus belli κατά της Ελλάδας

Ο Μπαχτσελί επαναλαμβάνει σε κάθε τόνο το casus belli κατά της Ελλάδας

Δεν αφήνει καμία ευκαιρία να πάει χαμένη ο Μπαχτσελί, από το να καταφερθεί εναντίον της χώρας μας και να την απειλήσει ευθέως.

Επαναλαμβάνει τις απειλές του με κάθε ευκαιρία ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, λέγοντας για ακόμη μια φορά ότι αν η χώρα μας επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, τότε η Τουρκία θα κηρύξει τον πόλεμο.

Ο Μπαχτσελί μίλησε σήμερα σε μέλη του κόμματός του και τόνισε ότι η Ελλάδα «παίζει με τη φωτιά».

«Δεν υπάρχει καμία μείωση της καταχρηστικής, καταστροφικής και απειλητικής πολιτικής της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας. Είναι αλαζονεία, είναι παιχνίδι με τη φωτιά να δηλώνει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών την πρόθεσή του να συνεχίσει να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα της χώρας του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι επίσης παράλογο και διαστρέβλωση των γεγονότων να κατηγορεί ο εν λόγω υπουργός την Τουρκία, για εκφοβιστική και δόλια συμπεριφορά, ξεπερνώντας τα όρια και τα σύνορά της. Η επιδίωξη της Ελλάδας να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα πέραν των 6 μιλίων είναι ένα κάλεσμα σε πόλεμο, μια πρόκληση δειλίας. Ας δούμε αν θα επεκτείνουν τα χωρικά τους ύδατα κάθε 6 μίλια, ας το διαπιστώσουμε μαζί. Δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματά μας και το διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε.