ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνία: Κάλεσμα από Σαρλ Μισέλ στους ηγέτες της ΕΕ που είναι στη G20

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ
AP Photo

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ προτείνει «συνάντηση συντονισμού» με τους ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ που συμμετέχουν στη G20.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ανακοίνωσε ότι θα προτείνει «συνάντηση συντονισμού σήμερα Τετάρτη με τους ηγέτες της ΕΕ» που συμμετέχουν στη σύνοδο κορυφής της G20 στο Μπαλί, έπειτα από τηλεφωνική συνδιάλεξή του με τον πολωνό πρωθυπουργό Ματέους Μοραβιέτσκι.

Ο Μισέλ διαβεβαίωσε τον Μοραβιέτσκι για την «πλήρη ενότητα και αλληλεγγύη της ΕΕ» και την «υποστήριξη» της στη Βαρσοβία μετά τις πληροφορίες —που είναι ακόμη ανεπιβεβαίωτες— για θανάτους στην πολωνική επικράτεια μετά τις εκρήξεις «αδέσποτων» ρωσικών πυραύλων.

Στη G20 το θέμα των εκρήξεων στην Πολωνία

Γαλλικές διπλωματικές πηγές υπογράμμιζαν ότι στη σημερινή (Τετάρτη 16/11) συνεδρίαση της G20 στο Μπαλί θα δοθεί η ευκαιρία να συζητηθεί το θέμα των εκρήξεων στην Πολωνία σε ανώτατο επίπεδο.

Νωρίτερα, την ανησυχία της από τις αναφορές για έκρηξη στην Πολωνία, μετά από μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων της Ρωσίας σε πόλεις της Ουκρανίας, εξέφρασε η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με ανάρτησή της στο Twitter.

Συγκεκριμένα η Πρόεδρος της Επιτροπής αναφέρει: «Είμαι ανήσυχη από τις αναφορές για έκρηξη στην Πολωνία, μετά από ένα μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων της Ρωσίας σε πόλεις της Ουκρανίας. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου και το ισχυρότερο μήνυμα υποστήριξης και αλληλεγγύης προς την Πολωνία και τους Ουκρανούς φίλους μας.»

Σχετικές ειδήσεις