ΚΟΣΜΟΣ

Υπέρ του περιορισμού των διαδηλώσεων οι κάτοικοι του Κεμπέκ

Υπέρ του περιορισμού των διαδηλώσεων οι κάτοικοι του Κεμπέκ

Οι κάτοικοι του Κεμπέκ στον Καναδά τάσσονται σε ποσοστό 51% υπέρ του ειδικού νόμου 78 που περιορίζει τις διαδηλώσεις, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Λα Πρες».

Περίπου το 51% των 1.500 ερωτηθέντων μέσω διαδικτύου από το ινστιτούτου Crop τάχθηκε υπέρ του νόμου αυτού, που υιοθετήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από κυβέρνηση του τοπικού πρωθυπουργού Ζαν Σαρέστ και έχει προκαλέσει πολλές επικρίσεις εξαιτίας των περιορισμών που επιβάλλει στη διεξαγωγή διαδηλώσεων.

Ο νόμος αυτός, που θεωρείται ότι υιοθετήθηκε με στόχο να καταστείλει το κίνημα των φοιτητών του Κεμπέκ οι οποίοι εδώ και τρεις μήνες διαμαρτύρονται για την αύξηση των διδάκτρων στα πανεπιστήμια, προβλέπει ότι οι διοργανωτές των διαδηλώσεων θα πρέπει να δηλώνουν στις αρχές το λιγότερο οκτώ ώρες πριν, το ωράριο και τη διαδρομή κάθε κινητοποίησης.

Το 56% των ερωτηθέντων ηλικίας 18-34 ετών τάσσονται κατά του νόμου αυτού, ενώ το 51% των ερωτηθέντων ηλικίας 35-54 ετών είναι υπέρ, όπως και το 57% των άνω των 55 ετών. Περίπου το 71% των αγγλόφωνων υποστηρίζουν το νόμο, έναντι του 47% των γαλλόφωνων.