ΚΟΣΜΟΣ

Σάρον Νέσμιθ:Μια γυναίκα επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της Βρετανίας

Σάρον Νέσμιθ:Μια γυναίκα επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της Βρετανίας

Η γυναίκα-«κομάντο» του βρετανικού στρατού που έφτασε στην κορυφή

Είναι 52 ετών, κατάγεται από το το Νορθάμπερλαντ και περίπου 30 χρόνια τώρα ανήκει στον βρετανικό στρατό. Ο λόγος για την Σάρον Νέσμιθ, η οποία φέτος ανακηρύχτηκε επικεφαλής των βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Μιλώντας στους Times είπε ότι το ταξίδι της στην υψηλότερη θέση των Ενόπλων Δυνάμεων στη Βρετανία δεν ήταν και το πιο εύκολο. «Είναι ένας πολύ διαφορετικός ο τώρα σε σχέση με αυτόν που εντάχθηκα το 1992. Οι συνθήκες και οι προσδοκίες που είχα πριν από 30 χρόνια είναι πολύ διαφορετικές απ΄αυτές που δικαίως έχουν οι γυναίκες που εντάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις σήμερα», τόνισε .

Για παράδειγμα, σε μερικά δείπνα αυτή και οι γυναίκες συνάδελφοί της αξιωματικοί έπρεπε να φεύγουν από το τραπέζι νωρίς για να έχουν οι άντρες λίγο χρόνο «για να τα πούνε μεταξύ τους», όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν.

Μάλιστα αν και είχε υπηρετήσει στο Ιράκ και στα Βαλκάνια αποκάλυψε ότι κάποτε έπρεπε να υπογράψει μια δήλωση που επιβεβαίωνε ότι θα εγκατέλειπε τις ένοπλες δυνάμεις αν έμενε ποτέ έγκυος.

Κι ας μην ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα ο δρόμος της προς την κορυφή, κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας της κι έτσι έγινε η πρώτη γυναίκα ταξίαρχος και η πρώτη γυναίκα που έγινε στρατηγός δύο αστέρων.

Όταν ανακοινώθηκε ως αναπληρώτρια αρχηγός του γενικού επιτελείου του βρετανικού στρατού, ήταν επίσης η πρώτη γυναίκα αξιωματικός του βρετανικού στρατού που κατείχε τη θέση.

Μετά τον διορισμό της, η Σαρόν δήλωσε: «Είναι μεγάλη μου τιμή που διορίστηκα ως Αναπληρωτής Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τον βρετανικό στρατό.

«Είμαι ενθουσιασμένη που παίζω το ρόλο μου στην καθοδήγηση της κινητοποίησης του Στρατού για την αντιμετώπιση των σημερινών απειλών και την παράδοση της τολμηρής ατζέντας εκσυγχρονισμού του Μελλοντικού Στρατιώτη μας».

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube