ΚΟΣΜΟΣ

Τζο Μπάιντεν: Δεν είχε ειδοποιηθεί για ανεξάρτητο εισαγγελέα

Τζο Μπάιντεν: Δεν είχε ειδοποιηθεί για ανεξάρτητο εισαγγελέα
Associated Press

ΗΠΑ: Ο αμερικανός πρόεδρος δεν ήταν ενήμερος για τον διορισμό ανεξάρτητου εισαγγελέα για τις έρευνες για τον Τραμπ δηλώνει εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

Δεν γνώριζε εκ των προτέρων ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης να διορίσει έναν ανεξάρτητο εισαγγελέα προκειμένου να επιβλέπει τις έρευνες σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, απορρίπτοντας κάθε έννοια "πολιτικοποίησης" της δικαιοσύνης.

"Ο πρόεδρος δεν ήταν ενήμερος. Δεν είχαμε ενημερωθεί. Δεν είχαμε ειδοποιηθεί εκ των προτέρων", επανέλαβε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Τύπου η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, που δέχθηκε πολλές ερωτήσεις σχετικά με τον διορισμό ανεξάρτητου εισαγγελέα για να ερευνήσει τον πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όταν ρωτήθηκε σε σχέση με τη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ που κατήγγειλε μια "άδικη" απόφαση και τη "χειρότερη πολιτικοποίηση της δικαιοσύνης" στην αμερικανική ιστορία, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου απάντησε ότι η προεδρία δεν "εμπλέκεται σε ποινικές έρευνες".

"Ο πρόεδρος ήταν πολύ σαφής λέγοντας ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα πολιτικοποιήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης", πρόσθεσε, παραπέμποντας για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.