ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Νόμος κατά της παιδοφιλίας και των μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων

Ρωσία: Νόμος κατά της παιδοφιλίας και των μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων
Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ο νόμος που προώθησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά της προπαγάνδας των μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων και της παιδεραστίας πέρασε από τη Ρωσική Κρατική Δούμα, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Η Ρωσική Κρατική Δούμα ενέκρινε σήμερα (23/11) τη δεύτερη ανάγνωση νομοσχεδίου που απαγορεύει την προπαγάνδα μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων, την παιδεραστία και τις πληροφορίες που μπορούν να κάνουν κάποιον να ζητήσει χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου.

Περίπου 400 νομοθέτες, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν, είναι μεταξύ των συντακτών του νομοσχεδίου. Όπως σημείωσε ο Βολοντίν κατά τη συνάντηση, το νομοσχέδιο εγκρίνεται αποκλειστικά προς το συμφέρον των Ρώσων. «Θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας και όσους θέλουν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή», τόνισε.

Το έγγραφο προβλέπει την απαγόρευση της προπαγάνδας μη παραδοσιακών σχέσεων, την παιδεραστία καθώς και την απαγόρευση της διάδοσης πληροφοριών για τα LGBT στα μέσα ενημέρωσης, στο διαδίκτυο και σε διαφημίσεις, βιβλία και ταινίες. Περιλαμβάνει επίσης απαγόρευση δηλώσεων που μπορεί να παρακινήσουν τους εφήβους σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου στο Διαδίκτυο, στα μέσα ενημέρωσης και σε βιβλία, οπτικοακουστικές υπηρεσίες, ταινίες και διαφημίσεις.

Επίσης την Τετάρτη, η Κρατική Δούμα ενέκρινε τη δεύτερη ανάγνωση ενός νομοσχεδίου που εισάγει σημαντικά πρόστιμα έως και 10 εκατομμύρια ρούβλια (πάνω από 165.000 $) για προπαγάνδα μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων, παιδεραστίας και πληροφορίες ικανές να προκαλέσουν χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου τόσο μεταξύ ανηλίκων όσο και ενηλίκων. Η προπαγάνδα που στοχεύει ανηλίκους θα οδηγήσει σε μεγαλύτερα πρόστιμα από τις πληροφορίες που απευθύνονται σε ενήλικες και η προπαγάνδα στο Διαδίκτυο και στα μέσα ενημέρωσης θα έχει επίσης βαρύτερα πρόστιμα.

Το νομοσχέδιο εισάγει ξεχωριστές κυρώσεις για τους αλλοδαπούς και όσους δεν έχουν υπηκοότητα. Εάν διαδίδουν προπαγάνδα LGBT μεταξύ ενηλίκων, το πρόστιμο θα κυμαίνεται από 50.000 έως 100.000 ρούβλια (περίπου 850-1.650 $), ενώ η προπαγάνδα που στοχεύει ανηλίκους θα επιφέρει πρόστιμα από 100.000 έως 200.000 ρούβλια (περίπου 31.600 $). Και στις δύο περιπτώσεις, τα πρόστιμα συνοδεύονται από απέλαση της οποίας μπορεί να προηγηθεί κράτηση έως και 15 ημερών. Εάν η προπαγάνδα διαδίδεται από ξένους μέσω των μέσων ενημέρωσης ή του Διαδικτύου, τότε τα πρόστιμα μπορεί να φτάσουν έως και τα 100.000 ή 400.000 ρούβλια (περίπου 1.650 και 6.600 δολάρια, αντίστοιχα) ανάλογα με την ηλικία του κοινού.

Πηγή: TASS

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.