ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Καταδίκη της δράσης ακτιβιστικής οργάνωσης Τελευταία γενιά

Γερμανία: Καταδίκη της δράσης ακτιβιστικής οργάνωσης Τελευταία γενιά
Twitter

Γερμανία: Η ακτιβιστική οργάνωση για το κλίμα «Τελευταία Γενιά» μόλις πριν από λίγες μέρες απέκλεισε το αεροδρόμιο του Βερολίνου-Βρανδεμβούργου, προκαλώντας παράλυση της εναέριας κυκλοφορίας πάνω από τη γερμανική πρωτεύουσα.

Σε καταδίκη της δράσης της οργάνωσης ακτιβιστών για το κλίμα «Τελευταία Γενιά» προχώρησαν για άλλη μία φορά η γερμανική κυβέρνηση και η αντιπολίτευση.

Η οργάνωση, έχει προχωρήσει σε αποκλεισμούς κεντρικών οδικών αρτηριών, ενώ έχει πραγματοποιήσει και «επιθέσεις» σε εκθέματα μουσείων, ενώ μόλις πριν από λίγες μέρες απέκλεισε το αεροδρόμιο του Βερολίνου-Βρανδεμβούργου, προκαλώντας παράλυση της εναέριας κυκλοφορίας πάνω από τη γερμανική πρωτεύουσα.

Αυτές οι ενέργειες «δεν είμαι μόνο ακατανόητες, αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνες, όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει στην περίπτωση του αεροδρομίου. Δεν καταλαβαίνω επίσης πώς ωφελείται το κλίμα με το να λερώνονται έργα τέχνης», δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, μιλώντας νωρίτερα σήμερα σε κομματική εκδήλωση στο Βρανδεμβούργο και τόνισε ότι οι εμπλεκόμενοι «θα πρέπει να εξετάσουν άλλες δραστηριότητες εκτός από εκείνες οι οποίες δεν γίνονται αποδεκτές σχεδόν από κανέναν στη Γερμανία».

Ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς από την άλλη πλευρά περιέγραψε ως «εγκληματίες» όσους συμμετείχαν στη δράση στο αεροδρόμιο. «Η ομάδα αυτή πετυχαίνει το αντίθετο από αυτό που ισχυρίζεται ότι επιδιώκει, δυσφημίζοντας τον στόχο της», ανέφερε ο κ. Μερτς μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στο Βερολίνο και σημείωσε ότι οι ενέργειες της «Τελευταίας Γενιάς«» δεν έχουν σχέση με το δικαίωμα της διαδήλωσης ή την ελευθερία της έκφρασης.

«Δεν πρέπει να ευτελίζουμε τέτοια περιστατικά», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βρανδεμβούργου Ντίτμαρ Βόιντκε (SPD) και πρόσθεσε ότι με την περίπτωση του αεροδρομίου οι ακτιβιστές ξεπέρασαν το όριο. «Αποδέχονται πλέον συνειδητά τον κίνδυνο ανθρώπων και δομών προκειμένου να τραβήξουν πάνω τους την προσοχή. Αυτό βλάπτει και το βασικό τους θέμα, την προστασία του κλίματος», τόνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Υπηκοότητα πιο σύντομα και πιο εύκολα για τους μετανάστες

Επτά στους δέκα Γερμανούς δεν θέλουν ξανά τη Μέρκελ καγκελάριο

Γερμανία: Ακτιβιστές έκλεισαν την πίστα του αεροδρομίου Βερολίνου