ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο - ντοκουμέντο από το μακελειό σε σχολείο στη Βραζιλία

Βίντεο - ντοκουμέντο από το μακελειό σε σχολείο στη Βραζιλία

Ένας πρώην μαθητής με ένα ημιαυτόματο όπλο και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, εισέβαλε σε σχολεία και πυροβόλησε σκοτώνοντας τέσσερις μαθητές και καθηγητές και τραυματίζοντας 13 ακόμα την Παρασκευή.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στη μικρή πόλη Αρακρούζ της πολιτείας Εσπίριτο Σάντο, ενώ ο δράστης επιτέθηκε σε ένα δημόσιο δημοτικό και γυμνάσιο και σε ένα ιδιωτικό σχολείο που βρίσκονταν στον ίδιο δρόμο.

Τέσσερις ώρες μετά το μακελειό, ο 16χρονος δράστης, ο οποίος όπως αποκαλύφθηκε ήταν μαθητής του ενός εκ των δύο σχολείων που στοχοποίησε, συνελήφθη, με τις αρχές να μην έχουν κάνει γνωστά τα στοιχεία του.

Οι κάμερες ασφαλείας του σχολείο κατέγραψαν τον δράστη να πραγματοποιεί την καταδρομική του επίθεση. Σύμφωνα με τις αρχές, το όπλο του εγκλήματος ανήκε στον πατέρα του νεαρού, ο οποίος είναι πρώην μέλος της στρατιωτικής αστυνομίας της χώρας.

Μεταξύ των 13 τραυματιών από την επίθεση είναι και 9 καθηγητές, καθώς ο μαθητής μπήκε στην αίθουσα των καθηγητών και άνοιξε πυρ αδιακρίτως. Στον νεαρό θα απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονίας, ενώ έχει ήδη μεταφερθεί σε κέντρο κράτησης ανηλίκων.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.'