ΚΟΣΜΟΣ

Εύα Καϊλή: Οι δηλώσεις για το Κατάρ που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου»

Εύα Καϊλή: Οι δηλώσεις για το Κατάρ που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου»
Intime news - Φωτογραφία αρχείου

Τι είχε αναφέρει η Εύα Καϊλή σε ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο για το Κατάρ προκαλώντας μεγάλη αίσθηση

Στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής η Εύα Καϊλή, μετά την είδηση ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής κρατείται για υπόθεση διαφθοράς που σχετίζεται με το Κατάρ.

Οι βελγικές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι της Εύας Καϊλή και εντόπισαν σακούλες με χρήματα. Ήδη από το βράδυ της Παρασκευής, το Νewsbomb.gr είχε αναφέρει ότι στην κατοχή της Εύας Καϊλή είχε βρεθεί μεγάλο χρηματικό ποσό.

Μάλιστα, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση με μια ομίλια που πραγματοποίησε στο Ευρωκοινοβούλιο τον Νοέμβριο, με υποστηρικτικές δηλώσεις για τα εργασιακά δικαιώματα στο Κατάρ, παρά τη διεθνή κατακραυγή για τους 6.500 νεκρούς εργάτες στα έργα του Μουντιάλ. Έκανε λόγο για «πρωτοπορία στα εργασιακά δικαιώματα» στη χώρα ενώ ισχυρίστηκε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι «απόδειξη του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει τον ιστορικό μετασχηματισμό μιας χώρας»

Συνέχισε δε λέγοντας ότι «κάποιοι εδώ καλούν να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος τους. Τους κάνουν μπούλινγκ, κατηγορούν όλους όσους τους μιλάνε ή εμπλέκονται μ’ αυτούς για διαφθορά. Ωστόσο πάλι παίρνουν το φυσικό αέριό τους. Πάλι, έχουν εταιρείες που κερδίζουν δισεκατομμύρια εκεί», αφήνοντας ουσιαστικά αιχμές για συναδέλφους της που κάνουν διακρίσεις σε βάρος του Κατάρ

«Μας βοήθησαν με το Αφγανιστάν να σώσουμε ακτιβιστές, παιδιά, γυναίκες. Μας βοήθησαν και είναι ειρηνευτικοί διαπραγματευτές, είναι καλοί γείτονες και εταίροι. Μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον για να ξεπεράσουμε τις ελλείψεις. Πέτυχαν ήδη το αδύνατον», κατέληξε.

Αναλυτικά το κείμενο της ομιλίας της Εύας Καϊλή:

Η πρόσφατη συνάντηση με τους Καταριανούς

Όπως αναφέρει η βελγική εφημερίδα Le Soir, την 1η Νοεμβρίου, αναφέρθηκε στο Twitter ότι η Εύα Καϊλή συναντήθηκε με τον κ. Al Marri, Υπουργό Εργασίας του Κατάρ: «Αυτός ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαιρετίζει τη δέσμευση του Κατάρ να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις του σε θέματα εργασίας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και εύχομαι καλό τουρνουά».

Σχετικές ειδήσεις