Δυτική Όχθη: 16χρονη Παλαιστίνια έπεσε νεκρή από ισραηλινά πυρά

Ανήλικη από την Παλαιστίνη έπεσε νεκρή από τα πυρά Ισραηλινών.

Δυτική Όχθη: 16χρονη Παλαιστίνια έπεσε νεκρή από ισραηλινά πυρά
2'

Μια έφηβη Παλαιστίνια σκοτώθηκε την περασμένη νύκτα στη διάρκεια επιδρομής του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν, ενός τομέα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη που βρίσκεται στην επίκεντρο των βιαιοτήτων των τελευταίων μηνών, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Η Τζέινα Ζακάρνα, 16 ετών, επλήγη από σφαίρα στο κεφάλι κατά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν στη διάρκεια της επιδρομής, σύμφωνα με το υπουργείο.

Σύμφωνα με το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, η έφηβη βρισκόταν στη στέγη του σπιτιού της, στη συνοικία όπου πραγματοποιήθηκε η επιδρομή του ισραηλινού στρατού, και βρέθηκε νεκρή μετά την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων.

Άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν κατά την ίδια επιδρομή σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως είναι εν γνώσει του θανάτου της έφηβης και πως «το επεισόδιο εξετάζεται».

Συγκρούσεις ανάμεσα στις ισραηλινές δυνάμεις και ένοπλους Παλαιστινίους ξέσπασαν στη διάρκεια της επιδρομής του στρατού, κατά την οποία συνελήφθησαν «τρία άτομα που καταζητουνταν ως ύποπτα ότι είναι αναμιγμένα σε τρομοκρατικές δραστηριότητες», διευκρίνιζεται στην ανακοίνωση.

«Στη διάρκεια της επιχείρησης, οι ύποπτοι εκτόξευσαν εκρηκτικά και άνοιξαν πυρ εναντίον των στρατιωτών. Οι στρατιώτες απάντησαν με πραγματικά πυρά προς την κατεύθυνση των ένοπλων υπόπτων», πρόσθεσε ο στρατός.

Η Τζενίν, η οποία θεωρείται προπύργιο των ένοπλων παλαιστινιακών παρατάξεων, αποτελεί τακτικό στόχο των επιδρομών του ισραηλινού στρατού.

Περισσότεροι από 40 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια ισραηλινών επιχειρήσεων φέτος μόνο στον τομέα της Τζενίν. Σ' αυτούς περιλαμβάνονται πολλοί μαχητές, αλλά επίσης η δημοσιογράφος Σιρίν Αμπού Άκλεχ του καναλιού Αλ Τζαζίρα.

Συνολικά τουλάχιστον 150 Παλαιστίνιοι και 26 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί από την αρχή της χρονιάς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, το Ισραήλ και την Ιερουσαλήμ. Το Ισραήλ κατέχει από το 1967 και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή