ΚΟΣΜΟΣ

Στο πλευρό του Ρόμνεϊ η Κοντολίζα Ράις

Στο πλευρό του Ρόμνεϊ η Κοντολίζα Ράις

Η Κοντολίζα Ράις, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ όταν στον προεδρικό θώκο ήταν ο Τζορτζ Ου. Μπους, σχεδιάζει να ανακοινώσει ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Ρεπουμπλικάνου Μιτ Ρόμνεϊ για το Λευκό Οίκο, είπε μια πηγή ενήμερη για τις προθέσεις της.

Η 57χρονη Ράις, η οποία διδάσκει πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ στην Καλιφόρνια, είχε χαρακτηριστεί από αναλυτές μια πιθανή υποψήφια αντιπρόεδρος του Ρόμνεϊ, σενάριο που ωστόσο η ίδια έχει αποκλείσει επανειλημμένα.

Η Ράις επρόκειτο να παραστεί σε μια εκδήλωση με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την εκστρατεία του Ρόμνεϊ στην Καλιφόρνια και ήταν πιθανό να κάνει μια δημόσια δήλωση σε αυτή. Ο Ρόμνεϊ εξασφάλισε χθες, μετά τη νίκη του στην εσωκομματική ψηφοφορία των Ρεπουμπλικάνων στο Τέξας, το χρίσμα για να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Κατά μια δημοσκόπηση των CNN/ORC τον Απρίλιο, η Ράις θεωρείται η καλύτερη δυνατή υποψήφια για την αντιπροεδρία. Η πρώην υπουργός και σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μπους είχε συμβάλει σε σημαντικό βαθμό στη χάραξη της πολιτικής μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και κατά τους πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.

Ο Ρόμνεϊ, πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης και επικεφαλής επενδυτικής εταιρίας, θεωρείται άπειρος σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.