ΚΟΣΜΟΣ

Bέλγιο: Σε «καταφύγιο» ο υπουργός Δικαιοσύνης – Απειλές για τη ζωή του

Bέλγιο: Σε «καταφύγιο» ο υπουργός Δικαιοσύνης – Απειλές για τη ζωή του
Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου Vincent Van Quickenborne, δέχεται απειλές για τη ζωή του.
AP Photo/Peter Dejong

Σύμφωνα με τα media του Βελγίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Βίνσεντ βαν Κουίκενμπορν, έχει οδηγηθεί σε ασφαλές σημείο μετά από απειλές που δέχθηκε για τη ζωή του. Δεν σχετίζεται η υπόθεση με το Qatar Gate, λένε πηγές από τη χώρα.

Υπό αυξημένη αστυνομική επιτήρηση είναι το σπίτι του ομοσπονδιακού υπουργού Δικαιοσύνης Βίνσεντ βαν Κουίκενμπορν, στην πόλη Κορτράικ στα δυτικά της Φλαμανδίας, όπως αναφέρει το σύνολο των media στο Βέλγιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ίδιο είχε συμβεί και τον Σεπτέμβριο, όταν η αστυνομία είχε ενημερωθεί για ένα πιθανό σχέδιο απαγωγής του υπουργού Δικαιοσύνης. Τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας επανήλθαν τώρα, καθώς ο Βίνσεντ βαν Κουίκενμπορν, φέρεται να έχει δεχθεί απειλές ακόμα και για τη ζωή του.

Όπως ανέφεραν πηγές από το υπουργείο Δικαιοσύνης του Βελγίου στο EURACTIV, η υπόθεση δεν σχετίζεται με το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο, το λεγόμενο Qatar Gate. Οι πληροφορίες για τις απειλές κατά του υπουργού Δικαιοσύνης αξιολογούνται, ωστόσο, τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του έχουν οδηγηθεί σε ασφαλές σημείο. Ένα «καταφύγιο» το οποίο προφανώς και παραμένει άγνωστο στους πάντες, πέρα από τα απαραίτητα στελέχη των Αρχών ασφαλείας του Βελγίου.

«Απόψε δεχθήκαμε νέες πληροφορίες, σχετικά με την πιθανή απειλή για το πρόσωπο του υπουργού βαν Κουίκενμπορν . Αξιολογούμε αυτές τις πληροφορίες και θα τις διερευνήσουμε διεξοδικά», είπε ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας, Έρικ βαν ντερ Σιπτ. «Φυσικά δεν διακινδυνεύουμε, ούτε με τον υπουργό ούτε με την οικογένειά του. Συμφωνήθηκαν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας. Νομίζω ότι είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να πούμε να δώσουμε λεπτομέρειες. Μπορώ μόνο να επιβεβαιώσω ότι υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας», πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις:

Μισέλ Κλεζ: Ποιος είναι ο Βέλγος «Πουαρό» που διερευνά το Qatar Gate

Tι προβλέπει το βελγικό δίκαιο για υποθέσεις όπως το Qatar Gate

Βέλγιο: Οι αρχές αποκάλυψαν σχέδιο απαγωγής του υπουργού Δικαιοσύνης - Συνελήφθησαν τέσσερις ύποπτοι