ΚΟΣΜΟΣ

Τέξας: Τρομακτικό ατύχημα με F-35 σε αεροδρόμιο -Εκτινάχθηκε ο πιλότος

Τέξας: Τρομακτικό ατύχημα με F-35 σε αεροδρόμιο -Εκτινάχθηκε ο πιλότος
Ατύχημα με F-35 στο Τέξας
Pixabay

Το ατύχημα καταγράφηκε σε βίντεο, όπου φαίνεται να αγγίζει τον διάδρομο προτού το αεροπλάνο αναπηδήσει ελαφρά και πέσει με τη μύτη προς τα εμπρός.

Σε βίντεο καταγράφηκε το τρομακτικό ατύχημα που σημειώθηκε στη βάση της Ναυτικής Εφεδρείας στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας με ένα F-35 την ώρα που προσγειωνόταν. Το αεροσκάφος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας υπέστη ζημιές κατά την προσγείωση, με τον πιλότο να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος για να διασωθεί.

Το αεροπλάνο φάνηκε να επιχειρεί κατακόρυφη προσγείωση, όπως θα έκανε ένα ελικόπτερο, και αγγίζει τον διάδρομο προτού το αεροπλάνο αναπηδήσει ελαφρά και πέσει με τη μύτη προς τα εμπρός. Στη συνέχεια άρχισε να περιστρέφεται και να βγαίνει καπνός. Ο πιλότος εκτινάχθηκε από το κάθισμα και στη συνέχεια προσγειώθηκε στο έδαφος με το αλεξίπτωτο.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Πέμπτης (15/12), ενώ σύμφωνα με το CBS ο πιλότος δεν τραυματίστηκε.

Σε δήλωση στο Facebook, το Αστυνομικό Τμήμα White Settlement είπε ότι οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο της συντριβής γύρω στις 10:15 π.μ. τοπική ώρα. Η εταιρεία Lockheed Martin στην οποία ανήκει το αεροσκάφος δήλωσε ότι «είχε γνώση» για τη συντριβή και «ότι ο πιλότος εκτινάχθηκε επιτυχώς». Η εταιρεία πρόσθεσε ότι θα «ακολουθήσει το κατάλληλο πρωτόκολλο έρευνας».

Νωρίτερα φέτος, ξεκίνησε έρευνα για τον στόλο των F-35 του στρατού σχετικά με μια πιθανή ελαττωματική παρτίδα που αφορούσε το εκτινασσόμενο κάθισμα του τζετ. Όλα τα F-35 Lightning II ακινητοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας, αλλά επέστρεψαν στην υπηρεσία τον Αύγουστο, σύμφωνα με την εφημερίδα Stars and Stripes.

Τον Οκτώβριο, ένας πιλότος σώθηκε χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς μετά από συντριβή ενός μαχητικού αεροσκάφους F-35 σε βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στη Γιούτα.

Διαβάστε ακόμα:

Κρήτη: Καρέ - καρέ η αεροπορική τραγωδία - Τα σενάρια που εξετάζονται

Συνετρίβη μαχητικό αεροσκάφος Eurofighter στη Σικελία - Πληροφορίες ότι είναι σώος ο πιλότος

Αποσύρονται τα αεροσκάφη Cessna T-41D, μετά από 53 χρόνια