ΚΟΣΜΟΣ

Walt Disney: Η φήμη ότι καταψύχθηκε και θα επανέλθει στη ζωή

Walt Disney: Η φήμη ότι καταψύχθηκε και θα επανέλθει στη ζωή
Walt Disney
Associated Press

Ο Walt Disney έφυγε σε ηλικία 65 ετών. Έκτοτε κυκλοφορούν διάφορες θεωρίες συνωμοσίας για το πού βρίσκεται το σώμα του και για το ότι κάποια μέρα επιστήμονες θα τον επαναφέρουν στη ζωή.

Στις 15 Δεκεμβρίου του 1966 πέθανε ο θρυλικός δημιουργός κινουμένων σχεδίων Walt Disney, από επιπλοκές του καρκίνου στους πνεύμονες, και έκτοτε άρχισε να κυκλοφορεί μια φήμη ότι κάποια στιγμή θα επανέλθει στη ζωή.

Ο Walt Disney έφυγε σε ηλικία 65 ετών. Ήταν μανιώδης καπνιστής. Παρά την κακή αυτή συνήθεια που του στοίχισε τη ζωή άφησε ιστορία με τη δουλειά του.

Ο δημιουργός του Mickey Mouse λέγεται ότι «ζει» και ότι το σώμα του έχει καταψυχθεί με τη μέθοδο της κρυογονικής. Σύμφωνα με τον μύθο, το παγωμένο σώμα του είναι θαμμένο κάτω από το τρενάκι των Πειρατών της Καραϊβικής στη Disneyland της Καλιφόρνια. Όταν η τεχνολογία θα έχει προοδεύσει αρκετά θα μπορέσουν να επαναφέρουν στη ζωή τον Disney.

Το 1967 ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας The National Spotlite ισχυρίστηκε ότι είχε «τρυπώσει» στο νοσοκομείο St. Joseph’s στο Μπέρμπανγκ, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα στούντιο της Disney. Είπε ότι μεταμφιέστηκε σε νοσοκόμο και μπήκε κρυφά σε μια αποθήκη όπου είδε τον πεθαμένο Disney μέσα σε έναν μεταλλικό κύλινδρο κρυογονικής.

Το 1969, το γαλλικό περιοδικό Ici Paris έγραψε για τη φήμη και αργότερα, το αμερικανικό έντυπο The National Tattler προέβλεψε ότι ο Disney θα έβγαινε από την… κατάψυξη το 1975.

Η φήμη αυτή παραμένει μέχρι και σήμερα, ενώ σύμφωνα με τις θεωρίες συνωμοσίας η ακριβής τοποθεσία της ταφής του έχει κρατηθεί μυστική για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Οι φήμες ξαναφούντωσαν πέρυσι, με τη συμπλήρωση 55 χρόνων από τον θάνατό του, καθώς σελίδες του Facebook έγραφαν ότι το σώμα του επρόκειτο να αποψυχθεί στις 15 Δεκεμβρίου του 2021.

Ο ίδιος ο Disney όντας λάτρης της επιστημονικής φαντασίας είχε δημιουργήσει το «Experimental Prototype Community of Tomorrow» για να δείξει πώς θα ζουν οι άνθρωποι στο μέλλον, ενώ στην τελευταία του εμφάνιση μπροστά σε κάμερα απευθυνόμενος στους συναδέλφους του είπε ότι ήλπιζε να τους ξαναδεί σύντομα, κάτι που φούντωσε τις φήμες.

Παρά τις φήμες, ο Disney στην πραγματικότητα αποτεφρώθηκε δύο ημέρες μετά τον θάνατό του και η τεφροδόχος του τοποθετήθηκε στο οικογενειακό μαυσωλείο στο νεκροταφείο Forrest Lawn του Γκλεντέιλ της Καλιφόρνια.