ΚΟΣΜΟΣ

Εγκρίθηκε το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τη σύζυγο του Παντσέρι

Εγκρίθηκε το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τη σύζυγο του Παντσέρι
Στο μικροσκόπιο και η οικογένεια του Παντσέρι
Associated Press

Qatargate: Η σύζυγος και η κόρη του Παντσέρι κατηγορούνται ότι γνώριζαν πλήρως τις δραστηριότητές του και ότι βοηθούσαν στη μεταφορά των «δώρων» που έδωσε ο πρέσβης του Μαρόκου στην Πολωνία

Εγκρίθηκε από το ιταλικό δικαστήριο το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για την σύζυγο πρώην βουλευτή της ΕΕ Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, το οποίο είχαν αιτηθεί οι βελγικές αρχές. Παράλληλα, εκκρεμεί η απόφαση για να εκδοθεί στο Βέλγιο και η κόρη του Παντσέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Βέλγοι εισαγγελείς θεωρούν ότι οι δύο γυναίκες είχαν συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο Παντσέρι «είναι ύποπτος για πολιτική παρέμβαση σε μέλη που εργάζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προς όφελος του Κατάρ και του Μαρόκου, έναντι πληρωμής», ενώ η σύζυγος και η κόρη του κατηγορούνται ότι γνώριζαν πλήρως τις δραστηριότητές του και ότι βοηθούσαν στη μεταφορά των «δώρων» που έδωσε ο πρέσβης του Μαρόκου στην Πολωνία, Abderrahim Atmoun.

Οι εισαγγελείς στο Βέλγιο επιδιώκουν τη μεταφορά των δύο γυναικών στο Βέλγιο για να αντιμετωπίσουν τις ίδιες κατηγορίες με τους άλλους τέσσερις υπόπτους, μεταξύ των οποίων είναι και η πρώην αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου της ΕΕ Εύα Καϊλή και ο Ιταλός σύντροφός της. Αντιμετωπίζουν έως και πέντε χρόνια φυλάκιση εάν κριθούν ένοχοι, σύμφωνα με τα εντάλματα.

Η υπόθεση της κόρης του Παντσέρι θα εκδικαστεί χωριστά, αύριο, Τρίτη. Και οι δύο βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό στην Μπρέσια της Ιταλίας, ενώ ο Παντσέρι κρατείται στο Βέλγιο.

Ο δικηγόρος της συζύγου του Ευρωβουλευτή είπε ότι η παράδοσή της στις βελγικές αρχές θα παραβίαζε τα ανθρώπινα δικαιώματά της.

Διαβάστε ακόμα:

Δημητρακόπουλος για υπόθεση Καϊλή: Πλαστά τα έγγραφα για τη δωροδοκία

Εύα Καϊλή: Την Πέμπτη η «ώρα της κρίσης» - Ελέγχεται και η αδελφή της

Qatar Gate: Στο μικροσκόπιο οι λογαριασμοί Τζόρτζι και Παντσέρι