ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δημητρακόπουλος για υπόθεση Καϊλή: Πλαστά τα έγγραφα για τη δωροδοκία

Δημητρακόπουλος για υπόθεση Καϊλή: Πλαστά τα έγγραφα για τη δωροδοκία

Σχετικά με το σκάνδαλο της δωροδοκίας από το Κατάρ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. «Θα ζητήσουμε από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διερευνήσει ποιος είναι ο πλαστογράφος και ποιες οι σκοπιμότητές του», τόνισε ο δικηγόρος.

Ο δικηγόρος της Ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε σχετικά με το σκάνδαλο δωροδοκίας από το Κατάρ, τονίζοντας ότι τα έγγραφα που δείχνουν δωροδοκία προς την ίδια και τους συγγενείς της είναι πλαστά.

«Τα έγγραφα που εμφανίζουν το κράτος του Κατάρ μέσω της Εθνικής Τράπεζας του Κατάρ να δωροδοκούν την Εύα Καϊλή και μέλη της οικογένειάς της σε τραπεζικούς λογαριασμούς ονομαστικούς στον Παναμά είναι προδήλως και εμφανέστατα πλαστά», αναφέρει ο δικηγόρος.

«Θα ζητήσουμε από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διερευνήσει ποιος είναι ο πλαστογράφος και ποιες οι σκοπιμότητές του», προσέθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Κάλεσε, επίσης, τον πρόεδρο της Αρχής για την Καταπολέμηση Προϊόντων που προέρχονται από Εγκληματική Δραστηριότητα να επιληφθεί άμεσα, ώστε να υπάρχουν δύο υπηρεσίες που θα πιστοποιήσουν την πλαστότητα.

Το έγγραφο:

Η ανακοίνωση του δικηγόρου:

Τα έγγραφα που εμφανίζουν την κ Εύα Καϊλή και μέλη της οικογένειας της να έχουν δεχθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ σε δήθεν ονομαστικούς λογαριασμούς τους στον Παναμά από κρατική εταιρεία του Κατάρ μέσω της Εθνικής Τράπεζας του Κατάρ είναι προδήλως και κακότεχνα ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ.

Θα στείλουμε άμεσα στον κύριο Χαράλαμπο Βουρλιώτη, Πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες τα πλαστογραφημένα έγγραφα, ώστε άμεσα να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές στον Παναμά και να πιστοποιηθεί αυθεντικά η πλαστογραφία τους, συγχρόνως δε θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να εντοπιστεί ο πλαστογράφος που επιχειρεί να παραπλανήσει τους δημοσιογράφους και τους πολίτες.

Την Πέμπτη η «ώρα της κρίσης»

Τρία 24ωρα έχουν απομείνει μέχρι την κρίσιμη απόφαση των Βέλγων δικαστών για το εάν η Εύα Καϊλή θα παραμείνει προφυλακισμένη ή όχι και ο ιταλικός Τύπος δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο στον σύντροφο της Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Η Εύα Καϊλή θα απολογηθεί για το σκάνδαλο του Qatar Gate στις 22 Δεκεμβρίου και βασικό ερώτημα παραμένει τι θα πει τελικά για τις βαλίτσες με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της.

Η πλευρά της Εύας Καϊλή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, υποστηρίζει ότι η κατάθεση που έδωσε η ίδια μεταφέρθηκε λανθασμένη, με την ίδια να σημειώνει ότι πίστευε πως υπήρχαν βαλίτσες με χρήματα, κάτι για το οποίο όμως δεν μπορούσε να είναι και σίγουρη.

Το αφήγημα της υπερασπιστικής γραμμής της Εύας Καϊλή αναμένεται να είναι το γεγονός ότι η ίδια δεν έχει ασχοληθεί με άλλες χώρες εκτός του Κατάρ με δεδομένο ότι οι έρευνες στρέφονται τουλάχιστον στο Μαρόκο για την ώρα.

Σχετικές ειδήσεις