ΚΟΣΜΟΣ

Επιμένει στην αθωότητά της η Εύα Καϊλή – Τι θα υποστηρίξει στην κρίσιμη ακρόαση

Επιμένει στην αθωότητά της η Εύα Καϊλή – Τι θα υποστηρίξει στην κρίσιμη ακρόαση
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Η Εύα Καϊλή θα βρεθεί την Πέμπτη ενώπιον των Βέλγων Δικαστών έτσι ώστε να αποφασιστεί αν θα προφυλακιστεί η όχι. Η Ελληνίδα πολιτικός αναμένεται να επιμείνει στο γεγονός ότι δεν είχε καμία γνώση για τις παράνομες δραστηριότητες του Παντσέρι. Τι υποστήριξε σε συνέντευξη Τύπου ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Εύα Καϊλή είναι έτοιμη για την ακρόαση που θα γίνει στις 22 Δεκεμβρίου. Το περιβάλλον της λέει ότι έχει ήδη ανακτήσει τη μαχητικότητά της και παρουσιάζεται έτοιμη να καταθέσει όλα όσα χρειάζεται, για να πείσει τις δικαστικές Αρχές του Βελγίου ότι δεν πρέπει να προφυλακιστεί.

Σε ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega, μεταδόθηκε πως η Εύα Καϊλή θα ισχυριστεί ότι γνώριζε για τη συνεργασία του συζύγου της με τον πρώην Ιταλό Ευρωβουλευτή Παντσέρι, όπως και με τη ΜΚΟ. Μάλιστα, φέρεται να του έλεγε πως δεν έπρεπε ο Παντσέρι να τον εκμεταλλεύεται και να δουλεύει πολλές ώρες για αυτόν και τα όποια χρήματα λάμβανε, θα έπρεπε να είναι νόμιμα. Επί της ουσίας, θα ισχυριστεί ότι δεν είχε ιδέα για παράνομες δραστηριότητες.

Επιπλέον, η Εύα Καϊλή θα υποστηρίξει πως ο Παντσέρι μέσω του άνδρα της προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη βουλευτική της ασυλία. Για αυτό τον λόγο, άφηνε βαλίτσες με χρήματα στο σπίτι της, το οποίο προφανώς θεωρούταν υπεράνω πάσης υποψίας.

Η πλευρά της Εύας Καϊλή θεωρεί πως από τη στιγμή που η βελγική Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της τις ηλεκτρονικές συσκευές της, δεν μπορεί να αλλοιώσει κανένα στοιχείο. Σε σχέση με την έρευνα που αφορά τις αντίστοιχες σχέσεις που ανέπτυξε το Μαρόκο με τις Βρυξέλλες, θα υποστηρίξει ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτή την υπόθεση συνεπώς δεν μπορεί να επηρεάσει καμία παράλληλη έρευνα.

Δημητρακόπουλος: Πλαστά τα έγγραφα για τη δωροδοκία

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σχετικά με το σκάνδαλο δωροδοκίας από το Κατάρ, τονίζοντας ότι τα έγγραφα που δείχνουν δωροδοκία προς την ίδια και τους συγγενείς της είναι πλαστά.

«Τα έγγραφα που εμφανίζουν το κράτος του Κατάρ μέσω της Εθνικής Τράπεζας του Κατάρ να δωροδοκούν την Εύα Καϊλή και μέλη της οικογένειάς της σε τραπεζικούς λογαριασμούς ονομαστικούς στον Παναμά είναι προδήλως και εμφανέστατα πλαστά», αναφέρει ο δικηγόρος.

«Θα ζητήσουμε από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διερευνήσει ποιος είναι ο πλαστογράφος και ποιες οι σκοπιμότητές του», προσέθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Κάλεσε, επίσης, τον πρόεδρο της Αρχής για την Καταπολέμηση Προϊόντων που προέρχονται από Εγκληματική Δραστηριότητα να επιληφθεί άμεσα, ώστε να υπάρχουν δύο υπηρεσίες που θα πιστοποιήσουν την πλαστότητα.

Το έγγραφο:

Η ανακοίνωση του δικηγόρου:

Τα έγγραφα που εμφανίζουν την κ Εύα Καϊλή και μέλη της οικογένειας της να έχουν δεχθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ σε δήθεν ονομαστικούς λογαριασμούς τους στον Παναμά από κρατική εταιρεία του Κατάρ μέσω της Εθνικής Τράπεζας του Κατάρ είναι προδήλως και κακότεχνα ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ.

Θα στείλουμε άμεσα στον κύριο Χαράλαμπο Βουρλιώτη, Πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες τα πλαστογραφημένα έγγραφα, ώστε άμεσα να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές στον Παναμά και να πιστοποιηθεί αυθεντικά η πλαστογραφία τους, συγχρόνως δε θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να εντοπιστεί ο πλαστογράφος που επιχειρεί να παραπλανήσει τους δημοσιογράφους και τους πολίτες.

Σχετικές ειδήσεις

Δημητρακόπουλος για υπόθεση Καϊλή: Πλαστά τα έγγραφα για τη δωροδοκία

Εύα Καϊλή: Την Πέμπτη η «ώρα της κρίσης» - Ελέγχεται και η αδελφή της

Corriere della Serra για Καϊλή: Ξέπλυμα χρήματος η βίλα στην Πάρο;