ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ: «Θα φύγω όταν βρεθεί κάποιος αρκετά ανόητος αντικαταστάτης»

Ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ
ΑΡ

Ο Έλον Μασκ είπε ότι θα παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος του Twitter όταν βρει έναν «αρκετά ανόητο» αντικαταστάτη για να αναλάβει το δύσκολο έργο

Είναι η πρώτη φορά που ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter δηλώνει ότι θα αποσυρθεί μετά την αύξηση των εκκλήσεων για την αποπομπή του από τη δημοφιλή πλατφόρμα. Οι χρήστες του Twitter ψήφισαν υπέρ της παραίτησης του Μασκ από τη θέση του διευθύνοντος δυμβούλου, μετά τη δημοσκόπηση που ο ίδιος «έστησε» το βράδυ της Κυριακής (18/12)

Ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος του Twitter αφού βρει αντικαταστάτη. «Θα παραιτηθώ από διευθύνων σύμβουλος μόλις βρω κάποιον αρκετά ανόητο για να αναλάβει τη δουλειά! Μετά από αυτό, θα διευθύνω απλώς τις ομάδες λογισμικού και διακομιστών», έγραψε ο Μασκ στο Twitter.

Στα πρώτα του σχόλια μετά απο την ψηφοφορία για την «έξωσή» του, ο δισεκατομμυριούχος είπε ότι μόνο οι συνδρομητές του Twitter Blue θα μπορούν να ψηφίζουν σε μελλοντικές δημοσκοπήσεις σχετικά με την πολιτική στην πλατφόρμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που λέει ότι δεν σκοπεύει να διευθύνει την εταιρεία μακροπρόθεσμα. Τον Νοέμβριο, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είπε σε δικαστήριο στο Ντέλαγουερ ότι θα μείωνε τον χρόνο του στο Twitter και τελικά θα έβρισκε κάποιον να το διευθύνει στη θέση του. Οι εκκλήσεις για την παραίτησή του αυξάνονταν εδώ και εβδομάδες και πρόσφατα ακόμη και οι επενδυτές της Tesla αμφισβήτησαν εάν η εμμονή του με την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τον αποσπά από το να διευθύνει σωστά την επιχείρηση ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Μασκ παραδέχτηκε στην ακρόαση του δικαστηρίου του Ντέλαγουερ ότι είχε αναλάβει πάρα πολλές ευθύνες. Πρόσθεσε όμως τότε ότι δεν υπάρχει διάδοχος και ότι «κανείς δεν θέλει τη δουλειά που μπορεί πραγματικά να κρατήσει ζωντανό το Twitter».

Αμέσως μετά τη δημοσκόπηση σχολίασε οτι τα αποτελέσματα είχαν παραμορφωθεί από ψεύτικους λογαριασμούς. Απάντησε επίσης σε ένα tweet που πρότεινε ότι μόνο οι χρήστες που πλήρωναν 8 ή 11 δολάρια ΗΠΑ για συνδρομή στο Twitter Blue θα πρέπει να μπορούν να ψηφίσουν στις δημοσκοπήσεις λέγοντας ότι το Twitter θα «κάνει αυτήν την αλλαγή».