ΚΟΣΜΟΣ

Δύσκολες ώρες για τον Πελέ - Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του

Pele Πελε
AP Photo/Michael Probst

Πελέ: Δυσάρεστα είναι τα τελευταία νέα για την κατάσταση της υγείας του Βραζιλιάνου θρύλου του ποδοσφαίρου.

Aνησυχία προκαλεί η κατάσταση της υγείας του Πελέ, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται ο καρκίνος έχει προχωρήσει και ο «άσσος των γηπέδων« χρειάζεται φροντίδα που σχετίζεται με νεφρική και καρδιακή δυσλειτουργία, σύμφωνα με την ιατρική έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες (21/12)

Ο θρυλικός Βραζιλιάνος δίνει εδώ και καιρό μεγάλη μάχη με τον καρκίνο και νοσηλεύεται εδώ και τρεις εβδομάδες.

Το νοσοκομείο «Albert Einstein», ανέφερε στην ανακοίνωση του ότι: «Ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, που έγινε δεκτός από τις 29 Νοεμβρίου για επαναξιολόγηση της χημειοθεραπείας για όγκο του παχέος εντέρου και θεραπεία λοίμωξης του αναπνευστικού, παρουσιάζει εξέλιξη της ογκολογικής νόσου και απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή σχετικά με νεφρικές και καρδιακές δυσλειτουργίες. Ο ασθενής παραμένει νοσηλευόμενος σε κοινό χώρο, υπό την απαραίτητη φροντίδα της ιατρικής ομάδας».

Λίγο πριν δημοσιοποιηθεί το ιατρικό ανακοινωθέν, η κόρη του Πελέ, Κέλι Νασιμέντο είχε φροντίσει να δείξει με τον τρόπο της πόσο λεπτή είναι η κατάσταση. Συγκεκριμένα, έγραψε στο Instagram ότι: «Τα Χριστούγεννα στο σπίτι μας έχουν ανασταλεί. Αποφασίσαμε με τους γιατρούς ότι για διάφορους λόγους θα ήταν καλύτερα για εμάς να μείνουμε εδώ με όλη τη φροντίδα που μας προσφέρει αυτή η νέα οικογένεια στο Einstein!!

Εμείς, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε για όλη την αγάπη που μας δείχνετε στη Βραζιλία και σε όλο τον κόσμο! Η αγάπη σας γι 'αυτόν, οι ιστορίες σας και οι προσευχές σας είναι μια τεράστια παρηγοριά, επειδή γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε μόνοι... Σας αγαπάμε, θα σας ενημερώσουμε την επόμενη εβδομάδα».

Ο Πελέ είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στη χώρα του με 77 γκολ σε 92 αγώνες και βοήθησε τη χώρα του να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1958, το 1962 και το 1970. Οι παίκτες της Βραζιλίας απέτισαν φόρο τιμής στο μεγάλο συμπατριώτη τους μετά τη νίκη τους επί της Νότιας Κορέας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, κρατώντας ένα πανό με το όνομα και τη φωτογραφία του.

Σχετικές ειδήσεις