ΚΟΣΜΟΣ

Εύα Καϊλή: Πληροφορίες για παραμονή της στη φυλακή

Εύα Καϊλή: Πληροφορίες για παραμονή της στη φυλακή

Τη συνέχεια της προφυλάκισής της Εύας Καϊλή φαίνεται πως έχει αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών για την υπόθεση του Qatar Gate. 

Πληροφορίες του Newsbomb.gr από τις Βρυξέλλες και από νομικούς κύκλους με γνώση της διαδικασίας κάνουν λόγο για απόρριψη των αιτημάτων της Εύας Καϊλή και απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για παραμονή της στη φυλακή.

Στοιχείο - κλειδί για τη συνέχεια της προφυλάκισής της, όπως είχε αναφέρει νωρίτερα και ο ιταλικός Τύπος, φαίνεται να είναι τα χρήματα που βρέθηκαν στη βαλίτσα του πατέρα της ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από το ξενοδοχείο που διέμενε στις Βρυξέλλες, μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε από την κόρη του.

Η πρώην – πλέον- αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινβουλίου, έχει μπει από την πρώτη στιγμή της αποκάλυψης του σκανδάλου Qatar Gate, στο κάδρο των ευθυνών. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι αρκετές και πολύ σοβαρές, για τη φερόμενη εμπλοκή της στις προσπάθειες του Κατάρ να εξασφαλίσει εύνοια σε αποφάσεις και ψηφοφορίες του Ευρωκοινοβουλίου, μέσω δωροδοκιών και άλλων παράνομων ενεργειών.

«Η Εύα Καΐλή είναι αθώα. Συμμετείχε ενεργά σε όλη τη διαδικασία» είπε σε τρεις γλώσσες ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. «Θα περιμένουμε την απόφαση των δικαστικών Αρχών» διεμήνυσε από την πλευρά του ο ελληνικής καταγωγής δικηγόρος που την εκπροσωπεί στις Βρυξέλλες, Αντρέ Ριζόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις