ΚΟΣΜΟΣ

Συνήγορος Καϊλή: «Ήθελε να απομακρύνει και όχι να κρύψει τα χρήματα»

Συνήγορος Καϊλή: «Ήθελε να απομακρύνει και όχι να κρύψει τα χρήματα»

Ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, χαρακτήρισε μετέωρο το κατηγορητήριο, ενώ ανέφερε ότι είχε προετοιμάσει την εντολέα του για τη συνέχιση της προφυλάκισής της.

«Δεν την εξέπληξε η απόφαση» της συνέχισης της προφυλάκισής της, ανέφερε ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Μιλώντας στο OPEN, ανέφερε πως «Την είχαμε προετοιμάσει ότι το πιθανότερο είναι να προφυλακιστεί. Υπήρχε ένα πολύ μικρό παράθυρο ελπίδας. Δεν την εξέπληξε η απόφαση. Είναι όμως άνθρωπος και μάνα και περνά Χριστούγεννα μέσα στη φυλακή, μόνη, ενώ έχει ένα παιδάκι 22 μηνών που είναι με τον πατέρα της, ανθρώπινα είναι σε πολύ κακή κατάσταση».

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε ακόμα πως «ο ανακριτής είπε στην πρόεδρο ότι μέχρι στιγμής δεν έχω στοιχεία δωροδοκίας για την Καϊλή. Δεν έχω στοιχεία ότι συμμετέχει σε εγκληματική οργάνωση. Το κατηγορητήριο είναι μετέωρο. Γι αυτό είπα ότι είναι πολιτική δίωξη. Από πού προκύπτει ότι είναι ύποπτη φυγής;

Η απόφαση αυτή δεν απέδειξε ότι μπορούσε να καταστρέψει πειστήρια. Όλα έχουν κατασχεθεί και γίνονται μπροστά σε όλο τον κόσμο. Θέλει να περάσει το μήνυμα ότι όποιος κατηγορηθεί για διαφθορά θα κρατείται».

Ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, ανέφερε ακόμα: «Πουθενά δεν υπάρχει παραδοχή ότι γνώριζε παράνομες δραστηριότητες του συζύγου της. Είναι ανακριβή τα όσα έχουν βγει προς τα έξω. Ποτέ δεν είπε ότι «γνώριζα ότι ο σύζυγός μου παρανομούσε, ότι μπορεί να έπαιρνε παράνομα χρήματα». Οι βαλίτσες που βρέθηκαν στο σπίτι ήταν τη μέρα που συνελήφθη. Η στιγμή που διαπίστωσε την ύπαρξη των χρημάτων ήταν η μέρα της σύλληψης.

Αν εσείς θέλετε να πείτε πράγματα που δεν είναι θέση της κ. Καϊλή. Μη μιλάτε για ποσά, γιατί η εισαγγελία δεν έχει πει ποτέ για ποσά. Όλα αυτά είναι δημοσιογραφικές πληροφορίες, η εισαγγελία ποτέ δεν ανακοίνωσε ποσά. Αμέσως προσπάθησε να απομακρύνει τη βαλίτσα. Πήρε αμέσως τον Παντσέρι, ήξερε ότι τα χρήματα δεν είναι του άντρα της. Ήθελε να απομακρύνει και όχι να κρύψει τα χρήματα».