γύρος σουβλάκι
Πηγή: Newsbomb.gr
ΚΟΣΜΟΣ

Gyros Queen: Η δημοσιογράφος που έμαθε στους Αυστραλούς το σουβλάκι

Η Κέλλυ Ροδίτη είναι η Ελληνίδα δημοσιογράφος που έχει κάνει viral το σουβλάκι στην Αυστραλία.

H Κέλλυ Ροδίτη, εργάζεται ως ρεπόρτερ στην άλλη άκρη του κόσμου. Η νεαρή Ελληνίδα βρίσκεται στην Αυστραλία και μέσα από το θέματα των ρεπορτάζ της αναδεικνύει τον ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία. Μάλιστα, μέσω μιας κοινότητας στο Instagram προωθεί το πασίγνωστο και πεντανόστιμο ελληνικό πιτόγυρο! Οι Αυστραλοί που την ακολουθούν το αναζητούν και το βάζουν ψηλά στις γευστικές προτιμήσεις τους.

Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με τη λίστα του TasteAtlas, ο γύρος και άλλα τρία ελληνικά πιάτα βρίσκονται στην λίστα των 50 καλύτερων για το 2022. Συγκεκριμένα ο πεντανόστιμος γύρος βρίσκεται στην 31η θέση της λίστας.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με την Κέλλυ Ροδίτη και εκείνη μας μίλησε για τη ζωή της στην Αυστραλία, αναφέροντας πόσο της λείπει η πατρίδα της, η Ελλάδα.

Μια Ελληνίδα δημοσιογράφος από την άλλη άκρη του κόσμου στην κυριολεξία. Πώς ξεκίνησε αυτό το ταξίδι στον κόσμο της δημοσιογραφίας;

«Έχω σπουδάσει δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας (UNSW), ενώ είχα και δικό μου πρόγραμμα στον Ελληνικό Ραδιοφωνικό σταθμό του Σίδνεϊ».

Ποια είναι τα πιο δυνατά σου ρεπορτάζ και ποιες είναι οι προσωπικότητες που πήρες συνέντευξη και σου έκαναν εντύπωση;

«Μέχρι στιγμής έχω πάρει συνέντευξη από Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Stavento (Μιχαλη Κουινέλης), Έλληνες σεφ όπως Ελληνο-Αυστραλός David Tsirekas και επίσης από Έλληνες πολιτικούς της Αυστραλίας.

Πιστεύω πως όταν παίρνεις συνέντευξη από κάποιον άνθρωπο που είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, μπορείς να τον γνωρίσεις σε πιο βαθύ επίπεδο.

Μια από τις αγαπημένες μου συνεντεύξεις ήταν όταν μοιράστηκα ένα πιτόγυρο με τον Ελληνοκαναδό κωμικό, Άγγελο Τσαρούχα».

Σε τι διαφέρει η δημοσιογραφία της Ελλάδας από αυτή της Αυστραλίας;

«Υπάρχουν πολύ περισσότερα κανάλια στην Ελλάδα από ό,τι στην Αυστραλία και μαζί με αυτό, πολύ περισσότεροι δημοσιογράφοι. Στην Αυστραλία, είναι πολύ δύσκολο να ακολουθήσεις καριέρα στη δημοσιογραφία εξαιτίας αυτού. Από το πανεπιστήμιο, διδασκόμαστε να μην είμαστε προκατειλημμένοι ή να εκφράζουμε την άποψή μας όταν λέμε τις ειδήσεις, μόνο να καταγράφουμε και να μεταφέρουμε τα γεγονότα.

Παρακολουθώντας καθημερινά τις ελληνικές ειδήσεις με κάνει να πιστεύω ότι αυτός ο κανόνας δεν είναι τόσο αυστηρός στην Ελλάδα, καθώς οι δημοσιογράφοι εκεί είναι πιο απελευθερωμένοι και ελεύθεροι να εκφράζουν τη γνώμη τους - αλλά φυσικά, είμαστε επίσης πολύ πιο μετριοπαθείς και συναισθηματικοί ως λαός!».

Από ποιες προσωπικότητες θα ήθελες να πάρεις συνέντευξη και γιατί;

«Ένας από τους ανθρώπους, που πραγματικά θαυμάζω και θα ήθελα να πάρω συνέντευξη είναι η Μαρία Μενούνος, αποτελεί όνειρο μου από την στιγμή που μπήκα στην πρώτη διάλεξη για το πτυχίο μου.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν και άλλες προσωπικότητες που θα ήθελα να πάρω συνέντευξη, κυρίως από τον καλλιτεχνικό χώρο, για παράδειγμα από τους: Γιάννη Πάριο, Σάκη Ρουβά, Νατάσα Θεοδωρίδου, γιατί τους θαυμάζω πολύ ως καλλιτέχνες και επίσης από τον σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη, του οποίου τα πιάτα μοιάζουν σαν έργα ζωγραφικής».

Εκτός από δημοσιογράφος είσαι γνωστή στο Instagram και για την καμπάνια σου Gyros Queen. Πες μας λίγα λόγια γι’ αυτή και πως «αγκαλιάστηκε» από τους Αυστραλούς;

«Λίγοι άνθρωποι μπορούν να πουν όχι στην ελληνική κουζίνα και για τους Αυστραλούς είναι δύσκολο να αντισταθούν, όταν υπάρχουν ελληνικά μαγαζάκια, με γευστικότατα φαγητά, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων.

Μέσω την πλατφόρμας μου, έχω τη δυνατότητα να αναδείξω αυτά τα μικρά "διαμαντάκια" που συνήθως δεν τραβούν το μάτι σου αλλά όταν περνάς απ’ έξω οι μυρωδιές σε προσελκύουν να τα επισκεφθείς.

Επίσης, είμαι σε θέση να διαδώσω την αγάπη μου για τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική κουλτούρα. Οι αγαπημένες στιγμές είναι όταν λαμβάνω μηνύματα υποστήριξης για αυτό που κάνω από Έλληνες του εξωτερικού».

Σκέφτεσαι να εγκατασταθείς στην Ελλάδα; Την επισκέπτεσαι; Επίσης, πώς βρέθηκες στην Αυστραλία, γεννήθηκες εκεί από Έλληνες μετανάστες;

«Ήταν πάντα το όνειρό μου να μπορέσω να ζήσω στην Ελλάδα και να κάνω αυτό που αγαπώ, που είναι η δημοσιογραφία. Επισκέπτομαι σχεδόν κάθε χρόνο τη χώρα, για να δω τη μητέρα μου που ζει εκεί και να απολαύσω τον καλοκαιρινό ελληνικό ήλιο. Γεννήθηκα στην Αθήνα αλλά μετακομίσαμε στο Σίδνεϊ όταν ήμουν δύο ετών καθώς ο πατέρας μου και η οικογένειά του, είχαν μεταναστεύσει στην Αυστραλία. Πάντα είχα τεράστια αγάπη για την Ελλάδα και νιώθω εξαιρετικά περήφανη που είμαι Ελληνίδα».

Ποια είναι η εικόνα που έχουν οι Αυστραλοί για την Ελλάδα; Ποιους Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά;

«Είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε σε μια τόσο αποδεκτή χώρα όπως η Αυστραλία. Σαν λαός, οι Αυστραλοί είναι πολύ ζεστοί και ευγενικοί και σέβονται πολύ τους διαφορετικούς πολιτισμούς - για αυτό είμαστε μια τόσο πολυπολιτισμική κοινωνία. Υπάρχουν πολλοί Έλληνες που ζουν εδώ και σε άλλα μέρη της Αυστραλίας και πάντα μας κάνουν να νιώθουμε ευπρόσδεκτοι επιτρέποντάς μας να πραγματοποιούμε παρελάσεις σε σημαντικές ημερομηνίες του ημερολογίου μας, όπως η 25η Μαρτίου ή το Ελληνικό Ορθόδοξο Πάσχα. Μάλιστα η Αυστραλιανή αστυνομία βάζει οδοφράγματα στους δρόμους για να μπορούμε να κάνουμε την περιφορά του Επιταφίου. Μας υποστηρίζουν πολύ και αγαπούν απόλυτα το φαγητό μας - έχω πολλούς Αυστραλούς followers στο The Gyros Queen που αγαπούν τον ελληνικό γύρο και το σουβλάκι και μου αρέσει να λαμβάνω αυτά μηνύματά τους».

Αν έγραφες ένα ρεπορτάζ για την Ελλάδα και σου έλεγαν έχεις 1.000 λέξεις να αποτυπώσεις την πατρίδα σου, τι θα έγραφες, πώς θα ξεκινούσες και πώς θα κατέληγες;

«Θα έλεγα ότι η Ελλάδα, είναι μια μεγάλη "πληγή", για εμάς του Έλληνες του εξωτερικού και πως έχει όλα όσα επιθυμούμε. Από τη μία την αγαπάμε και την έχουμε μέσα στην καρδιά μας, αλλά από την άλλη είναι ένα όνειρο τόσο φανταστικό που όμως ποτέ δεν μπορούμε να το ζήσουμε. Βρισκόμαστε τόσο μακριά από την πατρίδα μας και πονάει αφάνταστα. Γι’ αυτό κάθε φόρα που ερχόμαστε στην Ελλάδα, η στιγμή που φτάνουμε δεν είναι τόσο σημαντική όσο η στιγμή που την αποχαιρετάμε. Είναι η πιο δύσκολη ανάμνηση και μένει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό μας.

Η Ελλάδα, ωστόσο παραμένει μέσα στο αίμα μας και είναι αδύνατο να την λησμονήσουμε. Είναι ένα όνειρο που πάντα θα κυνηγάμε».

Διαβάστε επίσης

Η μάχη των Χριστουγέννων: Μελομακάρονα VS Κουραμπιέδες

Το Καταθλιπτικό Σύνδρομο των Χριστουγέννων και πώς να το αποφύγουμε

Χριστούγεννα στον κόσμο: Σκούπες, φανάρια και... κάμπιες για καλή τύχη

Πανετόνε: Η ιστορία του πιο αφράτου γλυκού των Χριστουγέννων


Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ