ΚΟΣΜΟΣ

Πελέ: Επέλεξε το νεκροταφείο του για να «βλέπει» το γήπεδο της Σάντος

Πελέ: Επέλεξε το νεκροταφείο του για να «βλέπει» το γήπεδο της Σάντος
wikimapia

Ένα τεράστιο νεκροταφείο 14 ορόφων θα είναι η τελευταία κατοικία του Πελέ, ο οποίος το είχε επιλέξει όταν ήταν εν ζωή, όπου θα έχει θέα στο γήπεδο της αγαπημένης του Σάντος.

Ο θάνατος του Πελέ σκόρπισε θλίψη στη Βραζιλία αλλά και σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Ο 82χρονος βασιλιάς του ποδοσφαίρου θα οδηγηθεί την Τρίτη (3/1) στην τελευταία του κατοικία, αφού θα έχει προηγηθεί το λαϊκό προσκύνημα τη Δευτέρα.

Ο τάφος του Πελέ θα είναι στο «Necropole Ecumenica Memorial», ένα τεράστιο νεκροταφείο 14 ορόφων το οποίο έχει θέα στο γήπεδο της Σάντος. Ο ίδιος ο Πελέ είχε επιλέξει να είναι εκεί η τελευταία του κατοικία, έτσι ώστε να είναι απέναντι από το «Estadio Urbano Caldeira». Εκεί όπου πέτυχε μερικά από τα πιο σπουδαία επιτεύγματά του.

Το νεκροταφείο όπου θα βρίσκεται η τελευταία κατοικία του Πελέ, δημιουργήθηκε το 1983 και αριθμεί περισσότερους από 14.000 τάφους. Επιπλέον, διαθέτει τροπικό κήπο, εστιατόριο και μουσείο… κλασικών αυτοκινήτων!

Ο Πελέ από το 2003 είχε αγοράσει τον χώρο του ενάτου ορόφου, προς τιμήν του πατέρα του που φορούσε το 9 όταν ήταν ποδοσφαιριστής, και είχε μιλήσει για την επιλογή που έκανε. «Το επέλεξα για την οργάνωση, την καθαριότητα και τις εγκαταστάσεις. Είναι ένα μέρος που μεταφέρει πνευματική γαλήνη και ηρεμία, όπου κανείς δεν αισθάνεται δυστυχισμένος. Δεν μοιάζει καν με νεκροταφείο», ήταν τότε τα λόγια του.

Η μητέρα του Πελέ, δόνα Σελέστε, η οποία είναι 100 ετών και ήταν πάντα στο πλευρό του «βασιλιά» γιου της, δεν θα παραστεί στην κηδεία καθώς οι γιατροί δεν της το επιτρέπουν. Η υπερήλικη γυναίκα πάσχει από άνοια, δεν έχει καν γνώση για τον θάνατο του γιου της και δεν επιτρέπεται να επιβαρυνθεί η κατάστασή της.