ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Χρονοδιάγραμμα για το σχέδιο Ανάν ζητά το Κατάρ

Συρία: Χρονοδιάγραμμα για το σχέδιο Ανάν ζητά το Κατάρ

Τον ορισμό συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος από τον Κόφι Ανάν ζήτησε το Κατάρ, για την εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου του στη Συρία.

Επίσης, το Κατάρ έκανε αναφορά και στο κεφάλαιο VII του Χάρτη του ΟΗΕ που επιτρέπει την προσφυγή στη βία, κατά την έναρξη της υπουργικής συνόδου του Αραβικού Συνδέσμου στη Ντόχα.

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ σεΐχης Χαμάντ Μπεν Γιασέμ Αλ-Θάνι είπε ενώπιον του απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία: «Ζητούμε από τον Ανάν να ορίσει χρονοδιάγραμμα για την αποστολή του γιατί είναι απαράδεκτο να συνεχίζονται οι σφαγές και η αιματοχυσία όσο συνεχίζεται επ' αόριστον η αποστολή του».

«Ζητούμε από το Συμβούλιο Ασφαλείας την υπαγωγή του σχεδίου Ανάν στο κεφάλαιο VII (του Χάρτη του ΟΗΕ) ώστε να αναλάβει τις ευθύνες της η διεθνής κοινότητα απέναντι στη συνέχιση της αιματηρής καταστολής στη Συρία», προσέθεσε.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ δεν έχει εφαρμόσει το πρώτο σημείο και έχει αγνοήσει τα άλλα σημεία του σχεδίου.