ΚΟΣΜΟΣ

Η εντυπωσιακή έκθεση έργων του Rammellzee στο Λος Άντζελες

Η εντυπωσιακή έκθεση έργων του Rammellzee στο Λος Άντζελες
Η έκθεση έργων του Rammellzee στο Λος Άντζελες.
Instagram / jeffreydeitchgallery

«Gothic Futurism», έκθεση έργων του Rammellzee στο Λος Άντζελες.

Η έκθεση που φιλοξενείται στην Jeffrey Deitch Gallery του Λος Άντζελες δανείζεται τον τίτλο από τη φιλοσοφία «Gothic Futurism» του εκλιπόντος Rammellzee.

Στην έκθεση γίνεται επισκόπηση του έργου του από τα πρώτα βήματα σε γκράφιτι στη γραμμή μετρό A Line της Νέας Υόρκης στα μέσα της δεκαετίας του 1970 μέχρι τα έργα τέχνης και τις περφόρμανς του τις επόμενες τρεις δεκαετίες.

«Το γράμμα είναι εξοπλισμένο να σταματήσει όλους τους κίβδηλους σχηματισμούς, τα ψέματα και τις παραπλανητικές γνώσεις που έχουν τεθεί πάνω στη δομή του. Νομίζετε ότι ο πόλεμος είναι πάντα να πυροβολείς και να δέρνεις τους πάντες, αλλά όχι, έχουμε τα γράμματα να κάνουν πόλεμο για λογαριασμό μας», είχε κάποτε γράψει ο Rammellzee.

Περιτριγυρισμένα από πίνακες, στον εκθεσιακό χώρο επιβάλλουν την παρουσία τους οι ογκώδεις, εξωφρενικές στολές τις οποίες συχνά ο καλλιτέχνης φορούσε δημόσια και τις οποίες είχε βαφτίσει «Garbage Gods». Κάποιες από αυτές ζυγίζουν πάνω από 45 κιλά και όλες εκφράζουν την παρόρμηση του Rammellzee για πανοπλία και αγώνα κατά των συμβάσεων.

Η έκθεση «Gothic Futurism» θα ολοκληρωθεί στις 14 Ιανουαρίου.