ΚΟΣΜΟΣ

Hurriyet: Το μέλημα του Μητσοτάκη είναι οι εκλογές στην Τουρκία

Hurriyet: Το μέλημα του Μητσοτάκη είναι οι εκλογές στην Τουρκία
eurokinissi

«Σύνδεση» των ημερομηνιών διεξαγωγής των εκλογών σε Ελλάδα και Τουρκία «βλέπει» η Hurriyet 

Mε πρωτοσέλιδο τον Κυριάκο Μητσοτάκη κυκλοφορεί σήμερα η εφημερίδα Hurriyet στην Τουρκία. «Το μέλημα του Μητσοτάκη είναι οι εκλογές στην Τουρκία» αναφέρει συγκεκριμένα ο τίτλος του δημοσιεύματος.

Επίσης η Hurriyet υποστηρίζει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει να ορίσει εκλογές στην Ελλάδα ανάλογα με την ημερομηνία στην Τουρκία και πως φοβάται την περίοδο μεταξύ των δύο εκλογικών διαδικασιών.

Ακολουθεί το πρωτοσέλιδο της Hurriyet:

Δημοσκοπικό «χαστούκι» στον Ερντογάν – Τέταρτο κόμμα στους νέους

Tην ίδια ώρα σοβαρές δυσκολίες να πείσει τους νέους Τούρκους, αντιμετωπίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στην Τουρκία και επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στους νέους, οι τελευταίοι γυρίζουν πανηγυρικά την πλάτη στον Ερντογάν και το κόμμα του, το οποίο κατατάσσουν… τέταρτο, πίσω ακόμα και από τους αναποφάσιστους.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα που παρουσιάστηκε, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα είναι πρώτο στη νεολαία με 21,7%, ακολουθεί το Καλό Κόμμα της Ακσενέρ με 17,4%.
Τρίτη «δύναμη» στους νέους οι αναποφάσιστοι με 15,1% ενώ τέταρτο και… καταϊδρωμένο έρχεται το κόμμα του Ερντογάν με 13,9%. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκλογές του 2023 στην Τουρκία θα ψηφίσουν για πρώτη φορά έξι εκατομμύρια νέοι.

Αν λοιπόν τα συγκεκριμένα ποσοστά επιβεβαιωθούν στις κάλπες το 50%+1 που «κυνηγά» ο Ερντογάν φαντάζει όνειρο… θερινής νυκτός.