ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Κατάληψη στην πλατεία Ταχρίρ από διαδηλωτές

Αίγυπτος: Κατάληψη στην πλατεία Ταχρίρ από διαδηλωτές

Χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν από χθες στην πλατεία Ταχρίρ της Αιγύπτου, διαμαρτυρόμενοι για την αθώωση των έξι πρώην αξιωματούχων των υπηρεσιών ασφαλείας, στο πλαίσιο της δίκης του Χόσνι Μουμπάρακ.

Περίπου 20.000 διαδηλωτές βρέθηκαν χθες στην ιστορική πλατεία του Καΐρου, ενώ πολλοί από αυτούς δεν έφυγαν. Αντίθετα έστησαν σκηνές και παρέμειναν όλη τη νύχτα εκεί, ευελπιστώντας πως ο κόσμος θα βρεθεί και σήμερα εκεί προκειμένου να συνεχιστεί η διαμαρτυρία.

«Θα μείνουμε σήμερα, ίσως και αύριο. Περιμένουμε περισσότερο κόσμο σήμερα» τόνισαν οι διαδηλωτές. Ο Χόσνι Μουμπάρακ καταδικάστηκε χθες σε ισόβεια κάθειρξη, όπως και ο πρώην υπουργός εσωτερικών Χαμπίμπ ελ-Αλντι για το θάνατο 850 διαδηλωτών σε επιχειρήσεις καταστολής μεσούσης της λαϊκής εξέγερσης στις αρχές του 2011.

Ωστόσο έξι πρώην αξιωματούχοι αθωώθηκαν, γεγονός που ξεσήκωσε τον λαό της Αιγύπτου.

Όσον αφορά τους υιούς Μουμπάρακ που κατηγορούνταν για διαφθορά, τα αδικήματά τους παραγράφηκαν.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σημειώθηκαν επιθέσεις στα γραφεία του υποψήφιου στις προεδρικές εκλογές Αχμαντ Σαφίκ, του τελευταίου πρωθυπουργού του Μουμπάρακ, σε δύο πόλεις της επαρχίας. Ήδη τη Δευτέρα στο αρχηγείο του Σαφίκ στο Κάιρο είχε σημειωθεί επίθεση.