ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Χάος στα αεροδρόμια - Καθηλωμένα όλα τα αεροσκάφη

ΗΠΑ: Χάος στα αεροδρόμια - Καθηλωμένα όλα τα αεροσκάφη
AP

Καθηλωμένα στους αεροδιαδρόμους βρίσκονται όλα τα αεροσκάφη στις ΗΠΑ, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος που παρουσιάστηκε στους υπολογιστές της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας (FAA) - Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η ακριβής έκταση του προβλήματος

Χάος έχει δημιουργηθεί στα αεροδρόμια των ΗΠΑ αφού βρίσκονται καθηλωμένα πολλά αεροσκάφη, λόγω τεχνικού προβλήματος στους υπολογιστές της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας.

Το τεχνικό πρόβλημα έχει επηρεάσει πάνω από 400 πτήσεις, οι οποίες είχαν σοβαρές καθυστερήσεις προς ή από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως φαίνεται και στον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FlightAware.

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, σε ανακοίνωσή της η FAA αναφέρει ότι εργάζεται για την επίλυση του προβλήματος.

«Η FAA εργάζεται για να επαναφέρει το σύστημα. Πραγματοποιούμε τελικούς ελέγχους επικύρωσης και επαναφορτώνουμε το σύστημα τώρα. Επηρεάζονται οι επιχειρήσεις σε όλο το Εθνικό Σύστημα Εναέριου Χώρου. Θα παρέχουμε συχνές ενημερώσεις καθώς προχωράμε», έγραψε η FAA στο Twitter.

Τι είναι η FAA

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας - ΟΔΑ (Federal Aviation Administration) γνωστότερη ως FAA είναι η εθνική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ, αντίστοιχη με την ελληνική ΥΠΑ.

Στη δικαιοδοσία της περιλαμβάνεται η ρύθμιση και η εποπτεία παντός θέματος της πολιτικής αεροπορίας εντός του εθνικού εναέριου χώρου, εκδίδοντας αεροπορικούς κανονισμούς και προβαίνοντας σε ελέγχους.

Δημιουργήθηκε με τον ομοσπονδιακό αεροπορικό νόμο του 1958, ως Ομοσπονδιακός Οργανισμός Αεροπορικών Υπηρεσιών, τη δε σύγχρονη ονομασία του υιοθέτησε το 1967 όταν τέθηκε υπό την εποπτεία του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ.

Η έδρα της ΟΔΑ / FAA βρίσκεται στην Ουάσιγκτον στη λεωφόρο Ανεξαρτησίας. Ένας αριθμός περιφερειακών υπηρεσιών και επιχειρησιακών κέντρων καλύπτει όλο τον εθνικό εναέριο χώρο με αντίστοιχες περιοχές της επικράτειας, επανδρωμένων με κατάλληλο προσωπικό εμπειρογνωμόνων και επιθεωρητών.