ΚΟΣΜΟΣ

Ενές Καντέρ: Τι δήλωνε στο Newsbomb.gr για τον Ερντογάν - «Κολακεύομαι όταν μιλάει άσχημα για μένα»

Ενές Καντέρ: Τι δήλωνε στο Newsbomb.gr για τον Ερντογάν - «Κολακεύομαι όταν μιλάει άσχημα για μένα»

Η τουρκική κυβέρνηση επικήρυξε τον 30χρονο μπασκετμπολίστα Ενές Καντέρ για 500.000 δολάρια, κατηγορώντας τον για τρομοκρατία.

Ο Ενές Καντέρ απάντησε στην τουρκική κυβέρνηση με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram αναφέροντας τα εξής:

«Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι φτάσαμε στο σημείο να με θέλουν νεκρό! Αν χάσω τη ζωή μου στο κοντινό μέλλον, το καθεστώς Ερντογάν φέρει την αποκλειστική ευθύνη γι' αυτό. Γιατί η κυβέρνηση Μπάιντεν, το ΝΑΤΟ και οι αρχηγοί της Δύσης σωπαίνουν και συνεχίζουν να φέρονται διπλωματικά σε τέτοιες δικτατορίες;»

Ο Ενές Καντέρ, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο newsbomb.gr δεν... έκρυψε τα λόγια του σε σχέση με τα αισθήματα που τρέφει για τον Ταγίπ Ερντογάν, θεωρώντας τον υπαίτιο για την αντιδημοκρατική -και όχι μόνο- κατρακύλα στην οποία έχει περιέλθει η πατρίδα του η Τουρκία.

Σε ερώτηση του newsbomb.gr για το πώς νιώθει ο ίδιος που ο Ερντογάν τον αποκαλεί «προδότη», ο Ενές Καντέρ απάντησε:

«Στην Τουρκία, όποιος λέει κάτι εναντίον του Ερντογάν, γίνεται «κακός». Αν δείτε όλες τις συνεντεύξεις μου, σε αυτές μιλάω για ελευθερία, ανθρώπινα δικαιώματα και για Δημοκρατία στη χώρα μου. Για αυτό όταν ο Ερντογάν με αποκαλεί «κακό», εγώ κολακεύομαι. Υπάρχουν τόσοι πολλοί ακόμα που είναι εναντίον του, και ο Ερντογάν τους χαρακτήρισε «τρομοκράτες», ενώ άλλους τους έχει φυλακίσει. Αλλά στο τέλος της ημέρας, η οικογένεια μου με ξέρει, οι φίλοι μου με ξέρουν, οι συμπαίκτες μου, το NBA, δεν με ενδιαφέρει τι λέει αυτός, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για ελευθερία και δημοκρατία στη χώρα μου».

«Δεν έχουμε ελπίδες για τις εκλογές, διότι ξέρουμε ότι δεν θα διεξαχθούν κανονικά και τίμια. Ο Ερντογάν θα «κλέψει» και θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να μην τις χάσει. Αυτό που μπορεί να γίνει, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά από την Ε.Ε., τους ευρωπαίους και τους δυτικούς ηγέτες, είναι να επιβάλλουν ατομικές κυρώσεις στον Ερντογάν και στα πρόσωπα γύρω από αυτόν», ανέφερε επίσης ο Καντέρ.

Όπως τόνισε, εξαιτίας των ομιλιών μίσους του Ερντογάν κατά της Ελλάδας, «πολλοί Τούρκοι μεγαλώνουν με μίσος για τη χώρα σας. Κι επειδή θέλει να λάβει περισσότερη υποστήριξη και ψήφους, για αυτό επιτίθεται συνέχεια κατά της Ελλάδας. Και για αυτό ακριβώς, πρέπει να σταματήσουμε τον Ερντογάν».

Για να συμπληρώσει: «Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τη θρησκεία για να κάνει πλύση εγκεφάλου στον λαό. Όταν κάνει αυτά που κάνει, βγάζει ένα Κοράνι και λέει στον κόσμο ότι ό,τι κάνει, το κάνει στο όνομα του Θεού. Και τώρα δυστυχώς υπάρχουν πολλές ριζοσπαστικοποιημένες ομάδες που δρουν ανεξέλεγκτα στην Τουρκία, εξαιτίας του. Είναι γνωστή η σχέση του άλλωστε με τρομοκρατικές ομάδες, όπως το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα, που τις αφήνει να δρουν στη χώρα. Η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη στην Τουρκία, μέρα με τη μέρα».

Όπως τόνισε, ο ίδιος θα επιστρέψει μια μέρα στην Τουρκία, αλλά μόνο όταν δεν θα υπάρχει ο Ερντογάν...

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη.