ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στην Ουκρανία: Ελικόπτερο συνετρίβη κοντά σε παιδικό σταθμό

Συναγερμός στην Ουκρανία: Ελικόπτερο συνετρίβη κοντά σε παιδικό σταθμό

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ένα ελικόπτερο συνετρίβη σε κτήριο στην πόλη Μπρόβαρι του Κιέβου, κοντά σε παιδικό σταθμό, όπως μετέδωσαν διεθνή ΜΜΕ.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου Ολεξίι Κουλέμπα είπε ότι υπάρχουν θύματα. «Υπήρχαν παιδιά και... προσωπικό στο νηπιαγωγείο την ώρα αυτής της τραγωδίας. Όλοι έχουν εκκενωθεί τώρα. Υπάρχουν θύματα», έγραψε ο Κουλέμπα στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Suspilne ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν και ότι υπάρχουν επίσης νεκροί, όπως μετέδωσε το Reuters.

Βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα φλεγόμενο κτηριο, ενώ άνθρωποι ακούγονται να ουρλιάζουν. Το Reuters δεν μπόρεσε αμέσως να επαληθεύσει τα βίντεο.

Δεν είναι ακόμη σαφές τι προκάλεσε τη συντριβή του ελικοπτέρου. Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τη Ρωσία, τα στρατεύματα της οποίας εισέβαλαν στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο, και οι Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν έκαναν καμία αναφορά σε οποιαδήποτε ρωσική επίθεση στην περιοχή εκείνη την εποχή.

«Διασταυρώνουμε πληροφορίες για τα θύματα και τις συνθήκες», έγραψε ο αναπληρωτής επικεφαλής του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, Kίριλο Τιμοσένκο στο Telegram.