ΚΟΣΜΟΣ

Λος Άντζελες: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 10 τραυματίες μετά από πυροβολισμούς στο Μόντερεϊ Παρκ

Λος Άντζελες: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 10 τραυματίες μετά από πυροβολισμούς στο Μόντερεϊ Παρκ
Μακελειό στο Λος Άντζελες
Associated Press

Μακελειό σε γιορτή για το κινέζικο νέο έτος στο Μόντερεϊ Παρκ του Λος Άντζελες, όταν άγνωστος άνοιξε πυρ κατά του πλήθους σκοτώνοντας τουλάχιστον δέκα ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους τόσους. Εξακολουθεί να διαφεύγει ο ύποπτος.

Ο ύποπτος ως δράστης των φονικών πυρών στην Καλιφόρνια εξακολουθεί σήμερα να διαφεύγει, περισσότερο από πέντε ώρες μετά την επίθεση που στοίχισε τη ζωή συνολικά σε δέκα ανθρώπους, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Ο ύποπτος διέφυγε και παραμένει ασύλλυπτος», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Μόντερεϊ Παρκ, κοντά στο Λος Άντζελες, ο Άντριου Μέγιερ, αξιωματούχος στο γραφείο του σερίφη του Λος Άντζελες.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το κίνητρο της επίθεσης, που σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα) σε αίθουσα χορού, πρόσθεσαν οι αρχές.

Στις εκδηλώσεις είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι για την έναρξη των διήμερων εορτασμών για το κινεζικό Νέο Έτος. Κάτοικος της περιοχής δήλωσε ότι πιστεύει πως οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν μετά το τέλος του φεστιβάλ.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν την αστυνομία και την πυροσβεστική να έχουν σπεύσει στην περιοχή και να παρέχουν τις πρώτες βοήθειας στα θύματα.

Ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου κοντά στο σημείο του μακελειού δήλωσε ότι είδε τρία άτομα να τρέχουν προς το εστιατόριο και του είπαν να κλειδώσει την πόρτα. Τα άτομα του είπαν ότι ένας άντρας με πολυβόλο όπλο έχει ανοίξει πυρ. Ο ένοπλος, ανέφεραν, είχε πολλά φυσίγγια μαζί του. Μόλις τα πυρομαχικά τελείωναν, ξαναγέμιζε.

Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί σε διάφορα νοσοκομεία της περιοχής, ενώ δύο εξ αυτών φέρεται να είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Το Μόντερεϊ Παρκ βρίσκεται περίπου 11 χιλιόμετρα από το κέντρο του Λος Άντζελες.