ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Τουρκία: Δραματικά ντοκουμέντα από την καταστροφή

Σεισμός στην Τουρκία: Δραματικά ντοκουμέντα από την καταστροφή
Associated Press

Ανατριχιαστικές εικόνες από τη βιβλική καταστροφή σε Τουρκία και Συρία - Μάχη με το χρόνο πάνω από τα χαλάσματα για να σωθούν οι πληγέντες 

Kόβουν την ανάσα οι φωτογραφίες και τα βίντεο ντοκουμέντα από τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν χθες Δευτέρα την Τουρκία και τη Συρία, στοιχίζοντας τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.

Αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής με βίντεο που δείχνουν κτήρια να καταρρέουν σαν χάρτινους πύργους κάνουν από το πρωί της Δευτέρας τον γύρο του κόσμου.

Τρομακτικές στιγμές βίωσαν οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τις σεισμικές δονήσεις μεγέθους 7,8 και 7,7 της κλίμακας Ρίχτερ, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κάνει λόγο για την καταστροφή του αιώνα.

Ενδεικτικό της απόλυτης καταστροφής είναι ένα βίντεο από κεντρικό δρόμο της Καχραμανμαράς, στο οποίο φαίνεται η πόλη ισοπεδωμένη.

Βίντεο από drone αποτυπώνει τις σκηνές Αποκάλυψης στην Τουρκία, με κτήρια να έχουν μετατραπεί σε άμορφες μάζες.

Από χθες διασώστες καταβάλλουν αγωνιώδεις προσπάθειες για να σώσουν όσο περισσότερες ζωές μπορούν και να μην πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των θυμάτων, όπως φοβούνται οι αρχές στις δύο χώρες.

Κάτω από τα χαλάσματα βρίσκονται ακόμα χιλιάδες άνθρωποι που φωνάζουν και ζητούν βοήθεια για να τους εντοπίσουν οι διασώστες, ακόμα και μικρά παιδιά.

Όμως οι μετασεισμοί, η βροχή και το χιόνι, σε συνδυασμό με την πτώση της θερμοκρασίας τη ιδιαίτερα τη νύχτα, καθιστούν ακόμη δυσκολότερη την κατάσταση για τους εγκλωβισμένους και τους άστεγους, ενώ δυσχεραίνουν επίσης το έργο των σωστικών συνεργείων.

Ένα ακόμη συγκλονιστικό ντοκουμέντο έρχεται από την πόλη Χατάι, με ένα νεαρό κορίτσι να συνομιλεί με διασώστη ενώ βρίσκεται καταπλακωμένο από χαλάσματα

Σχετικές ειδήσεις