ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Τουρκία: Κατέληξε το κοριτσάκι που προσπαθούσε να απεγκλωβίσει η ελληνική ΕΜΑΚ

Σεισμός στην Τουρκία: Κατέληξε το κοριτσάκι που προσπαθούσε να απεγκλωβίσει η ελληνική ΕΜΑΚ
Glomex

Σεισμός στην Τουρκία: Οι Έλληνες διασώστες δίνουν μάχη για να σώσουν την αδερφή της 7χρονης.

Η 7χρονη Φατμέ δεν τα κατάφερε να βγει ζωντανή από τα συντρίμμια, μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία. Αυτή την ώρα η ελληνική ΕΜΑΚ δίνει μάχη να απεγκλωβίσει την αδερφούλα της.

Δύο διασώστες από την ελληνική ομάδα που βρίσκεται εκεί χώθηκαν στα χαλάσματα προσπαθώντας να ανασύρουν την 7χρονη που έχει παγιδευτεί κάτω από τόνους μπάζα. Μίλησαν μαζί της και τους περιέγραψε την κατάστασή της.

«Δεν μπορεί να κινηθεί αλλά έχει τις αισθήσεις του. Οι διασώστες της ΕΜΑΚ του πρόσφεραν μια πρώτη βοήθεια. Είναι σε βάθος επτά μέτρων», είπε αρχικά στην κάμερα της ΕΡΤ ο Ευθύμης Λέκκας, ο οποίος είναι μαζί με την αποστολή.

Ωστόσο, το παιδί που ήταν εγκλωβισμένο για πάνω από ένα 24ωρο δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο 50χρονος πατέρας ανασύρθηκε από την ελληνική ομάδα, ενώ η μητέρα φέρεται να είναι νεκρή.

Όπως περιγράφει ο απεσταλμένος της ΕΡΤ, οι Έλληνες διασώστες αγκαλιάστηκαν για να μπορέσουν να τραβήξουν το άψυχο κορμάκι του παιδιού και να το παραδώσουν στους Τούρκους συναδέλφους τους, καθώς δεν ήθελαν να φανεί στις κάμερες η μικρή Φατμέ που δεν τα κατάφερε.

Φανερά λυπημένος που δεν κατάφερε να βγάλει το παιδάκι σώο ο Έλληνας πυροσβέστης που την ανέσυρε, αγκαλιάστηκε με τον Τούρκο συνάδελφό του ο οποίος τον ευχαρίστησε για την προσπάθεια που κατέβαλε.

Σχετικές ειδήσεις