ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Τουρκία: Απεγκλωβισμός μικρού κοριτσιού από την ελληνική ΕΜΑΚ

Σεισμός στην Τουρκία: Απεγκλωβισμός μικρού κοριτσιού από την ελληνική ΕΜΑΚ
Glomex

Σεισμός στην Τουρκία: Με ειδικά εργαλεία οι διασώστες προσπαθούν να απομακρύνουν κομμάτια από τσιμέντο και να ανοίξουν δίοδο ώστε να φθάσουν στο κοριτσάκι.

Χιλιάδες άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι κάτω από τα συντρίμμια ενώ πάνω από 5.000 είναι οι νεκροί από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία.

Αυτή την ώρα η ελληνική ΕΜΑΚ που έσπευσε στη γειτονική χώρα για βοήθεια επιχειρεί τον απεγκλωβισμό ενός μικρού κοριτσιού από τα χαλάσματα.

Την επιχείρηση κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διασώστες έχουν χωθεί μέσα στα συντρίμμια προκειμένου να ανασύρουν την 7χρονη που έχει παγιδευτεί κάτω από τόνους μπάζα, 7 μέτρα κάτω από τη Γη.

Με ειδικά εργαλεία προσπαθούν να απομακρύνουν κομμάτια από τσιμέντο και να ανοίξουν δίοδο ώστε να φθάσουν στο κοριτσάκι του οποίου το ένα χεράκι έχει παγιδευτεί.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το παιδί είναι εγκλωβισμένο για πάνω από ένα 24ωρο και όμως βρήκε το κουράγιο και τη δύναμη να κινητοποιήσει με τις φωνές του τους διασώστες. Πρώτοι το αντιλήφθηκαν οι Έλληνες διασώστες και αργότερα κατέφθασαν και δυνάμεις των τουρκικών συνεργείων.

Σχετικές ειδήσεις