ΚΟΣΜΟΣ

«Δενδρόσπιτο για εγγόνια» στην Πορτογαλία

«Δενδρόσπιτο για εγγόνια» στην Πορτογαλία

Το «Δενδρόσπιτο για εγγόνια», το οποίο σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό στούντιο Madeiguincho, συνελήφθη ως ιδέα για έναν παππού που ήθελε να προσφέρει στα εγγόνια του ποιοτικό χρόνο μακριά από οθόνες υπολογιστών, κινητών και άλλες.

Αυτός ο μικρός θησαυρός, υψωμένος πάνω σε δέντρα, φέρνει στον νου διαχρονικές μνήμες ανέμελης νιότης στις οποίες η φύση είναι ο πιο πολύτιμος σύντροφος νέων και ηλικιωμένων.

Κατασκευασμένο αποκλειστικά και μόνον από ξύλο, το μικρό σπίτι έχει κουρνιάσει πάνω σε δέντρα τα οποία χρησιμοποιεί ως δοκούς στήριξης, με μία ξύλινη σκάλα να είναι ο μοναδικός τρόπος να εισέλθει κανείς σε αυτό. Η κατασκευή ακολουθεί το παραδοσιακό αρχέτυπο της οικίας: τέσσερις τοίχοι κάτω από μια στέγη με αέτωμα. Παίζοντας με συμπαγείς επιφάνειες και κενά, ξύλινες ράβδοι επιτρέπουν στις ηλιαχτίδες να μπουν στο εσωτερικό.

Δείτε την gallery:

Το «Δενδρόσπιτο για εγγόνια» είναι μέρος μιας μεγαλύτερης σειράς «Δενδρόσπιτων» σε όλη την Πορτογαλία τα οποία σχεδιάζει το Madeiguincho. Στόχος του πρότζεκτ είναι η δημιουργία ενός όλο ζεστασιά μέρους μέσα στο πράσινο, το οποίο ενθαρρύνει παιδιά και ενήλικες να επανασυνδεθούν με τη φύση. «Ένας απλός, οικείος και εύχρηστος χώρος που είναι σε αντίθεση με τις τεχνολογικές μόδες στις οποίες εθίζονται τα παιδιά» επισημαίνουν από την ομάδα σχεδιαστών