ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Τουρκία: Κινητό νοσοκομείο και επιπλέον 83 διασώστες στέλνει η Γαλλία

Σεισμός στην Τουρκία: Κινητό νοσοκομείο και επιπλέον 83 διασώστες στέλνει η Γαλλία
AP

Γαλλία: Το νοσοκομείο εκστρατείας Escrim καλύπτει μια έκταση περίπου 2.000 τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνει μια αίθουσα τοκετών, δύο χειρουργεία, ένα εργαστήριο και ένα φαρμακείο. Υπάρχει επίσης μονάδα ανάνηψης και θάλαμοι υποδοχής και παρακολούθησης τραυματιών

Ένα νοσοκομείο εκστρατείας θα αναπτύξει η Γαλλία στην Τουρκία, καθώς και 83 επιπλέον διασώστες, όπου ο απολογισμός των θυμάτων από τους ισχυρούς σεισμούς της Δευτέρας όλο και αυξάνεται.

Αυτό το κινητό νοσοκομείο θα μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα για τουλάχιστον 15 ημέρες και, εκτός από την παροχή πρώτων βοηθειών, θα έχει τη δυνατότητα να αναλαμβάνει καθημερινά 10-15 χειρουργικές επεμβάσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η πυροσβεστική της Γκαρ, στη νότια Γαλλία.

Το νοσοκομείο εκστρατείας Escrim καλύπτει μια έκταση περίπου 2.000 τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνει μια αίθουσα τοκετών, δύο χειρουργεία, ένα εργαστήριο και ένα φαρμακείο. Υπάρχει επίσης μονάδα ανάνηψης και θάλαμοι υποδοχής και παρακολούθησης τραυματιών. Η αποστολή του στην Τουρκία μπορεί να παραταθεί, εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Στην πλαίσιο της βοήθειας που αποφάσισε να στείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία, η διεύθυνση της γαλλικής Πολιτικής Προστασίας, που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών, έκρινε σκόπιμο να αναπτύξει αυτό το νοσοκομείο εκστρατείας το οποίο για «ιστορικούς λόγους» φυλάσσεται στην περιφέρεια της Γκαρ.

Μια αναγνωριστική αποστολή θα αναχωρήσει αύριο Τετάρτη από τη Μασσαλία, έχοντας ως κύριο στόχο να καθορίσει σε ποιο σημείο θα ήταν προσφορότερο να στηθεί το νοσοκομείο.

Παράλληλα την Πέμπτη η την Παρασκευή θα αναχωρήσουν ακόμη 83 διασώστες για την Τουρκία, μεταξύ των οποίων θα είναι η αρχίατρος Ιζαμπέλ Αρνό, ένας χειρουργός, δύο μαίες, οκτώ νοσηλευτές και άλλο προσωπικό.

Το Escrim είχε αναπτυχθεί για τελευταία φορά στη Γουιάνα, τον Ιούνιο του 2020 και κατόπιν στο Μαγιότ, τον Ιανουάριο του 2021, για να βοηθήσει τις τοπικές υγειονομικές αρχές να αντιμετωπίσουν την πανδημία της Covid-19.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στην Τουρκία - Λέκκας: Δυστυχώς, επιλέγουμε ποιους θα σώσουμε

Σεισμός στην Τουρκία-Τραγικός απολογισμός: 7.266 οι νεκροί - Αγωνία για την τύχη των εγκλωβισμένων

Σεισμός στην Τουρκία: Δημοπρατείται φανέλα του Κριστιάνο Ρονάλντο, για την ενίσχυση των πληγέντων