ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Τουρκία: Συγκλονιστική μαρτυρία - «Η θεία μου ήταν εγκλωβισμένη και έτρωγε πέτρες»

Σεισμός στην Τουρκία: Συγκλονιστική μαρτυρία - «Η θεία μου ήταν εγκλωβισμένη και έτρωγε πέτρες»
Associated Press

«Ευχαριστώ την Ελλάδα που μας βοήθησε. Ήταν μία κίνηση ενσυναίσθησης και πολύ συγκινητική για εμάς», είπε η Ελίφ Ναρίν, που περιέγραψε το μέγεθος της τραγωδίας στην Τουρκία.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τους εγκλωβισμένους στα συντρίμμια από τον σεισμό στην Τουρκία. Η αγωνία για τους επιζώντες κορυφώνεται καθώς εκπνέουν οι 72 πρώτες ώρες.

Οι άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν στα χαλάσματα, καθώς ο σεισμός τους έπιασε κυριολεκτικά στον ύπνο, έδωσαν μάχη να κρατηθούν και να βγουν ζωντανοί, ενώ άλλοι δεν τα κατάφεραν ή κατέληξαν περιμένοντας τη βοήθεια.

Η Ελίφ Ναρίν μίλησε στο MEGA και περιέγραψε το μέγεθος της τραγωδίας. Όπως είπε ο σεισμός ισοπέδωσε την Αντιόχεια και την εξαφάνισε.

«Δυστυχώς η Αντιόχεια εξαφανίστηκε εντελώς. Συγγενείς και φίλοι είναι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια, λιποθυμούν και τρώνε πέτρες. Η θεία μου ενώ ήταν εγκλωβισμένη στα συντρίμμια λιποθύμησε πέντε φορές από τον πόνο και έτρωγε πέτρες. Ο ξάδελφος μου με την σύζυγο του είναι ακόμη κάτω από τα συντρίμμια», είπε.

Η ίδια βοηθάει μέσω εθελοντικής δράσης, προσφέροντας φαγητό και ρούχα σε όσους βρίσκονται σε ανάγκη.

«Μου έχει κάνει εντύπωση το ότι δεν παίρνουν περισσότερο από όσο έχουν ανάγκη. Όσο πεινασμένοι και αν είναι μου λένε να τους δώσω λίγο και να δώσω και σε άλλους που έχουν ανάγκη. Πάντα λένε ευχαριστώ», δήλωσε.

Επίσης, η ίδια ευχαρίστησε την Ελλάδα και τους διασώστες που δίνουν μάχη με το χρόνο για τον απεγκλωβισμό των ανθρώπων.

«Ευχαριστώ την Ελλάδα που μας βοήθησε. Ήταν μία κίνηση ενσυναίσθησης και πολύ συγκινητική για εμάς», είπε.

Σχετικές ειδήσεις