ΚΟΣΜΟΣ

Βέρνη: Λήξη συναγερμού στο Κοινοβούλιο - Συνελήφθη ο ύποπτος

Βέρνη: Λήξη συναγερμού στο Κοινοβούλιο - Συνελήφθη ο ύποπτος

Ελβετία: Τα μέτρα πλέον έχουν αρθεί και οι δρόμοι έχουν δοθεί σε κυκλοφορία, καθώς το αυτοκίνητο που άνηκε στον ύποπτο μετά από έλεγχο δεν θεωρήθηκε πλέον επικίνδυνο 

Λήξη συναγερμού στην Βέρνη, όπου νωρίτερα εντοπίστηκε ύποπτος άνδρας πέριξ του Κοινοβουλίου, οδηγώντας την αστυνομία στην απόφαση να αποκλείσει την περιοχή και να εκκενώσει αρκετά κτίρια.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας της Βέρνης, το απόγευμα της Τρίτης χρειάστηκε η λήψη εκτεταμένων μέτρων ασφαλείας στο πλαίσιο εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης, εξαιτίας ενός ύποπτου οχήματος αλλά και ενός άνδρα, ο οποίος ακινητοποιήθηκε από τις αρχές.

Τα μέτρα πλέον έχουν αρθεί και οι δρόμοι έχουν δοθεί σε κυκλοφορία καθώς το αυτοκίνητο μετά από έλεγχο δεν ενέπνευσε κανέναν κίνδυνο.

Το χρονικό

Το μεσημέρι της Τρίτης 14 Φεβρουαρίου άνδρες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας της Βέρνης εντόπισαν έναν άνδρα με γιλέκο εργασίας και θήκη όπλου, με την εμφάνισή του να θεωρείται ύποπτη.

Λίγο αργότερα οι αρχές προχώρησαν σε έλεγχο του άνδρα για εκρηκτικά, που ήταν θετικός, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, έτσι αποφασίστηκε να αποκλειστεί όλη η περιοχή γύρω από το Κοινοβούλιο και την Bundesplatz, καθώς το προναφερθέν αυτοκίνητο βρισκόταν στην πλατεία και συνδεόταν με τον άνδρα, οπότε κρίθηκε και εκείνο ύποπτο.

Ο άνδρας παραδόθηκε στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και μεταφέρθηκε σε σταθμό της αστυνομίας.

Προκειμένου να προχωρήσουν σε έλεγχο του οχήματος για εκρηκτικές ουσίες απέκλεισαν την περιοχή και με τα εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας σε ισχύ, το αυτοκίνητο ελέγχθηκε επισταμένα και τελικά δεν εντοπίστηκε κάτι επικίνδυνο, επομένως η αστυνομία αποφάσισε να άρει τα μέτρα και να λήξει τον συναγερμό στην περιοχή.

Ο ύποπτος άνδρας έχει τεθεί ύπο κράτηση, καθώς συνελήφθη, ενώ αυτή την ώρα εξετάζεται από γιατρούς τόσο για την σωματική όσο και για την ψυχική του κατάσταση.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Fedpol σε συνεργασία με την αστυνομία του καντονιού της Βέρνης και του Βαλαί.