ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Αποκλείστηκε το κοινοβούλιο στη Βέρνη - Τι ανακοίνωσε η αστυνομία

Ελβετία: Αποκλείστηκε το κοινοβούλιο στη Βέρνη - Τι ανακοίνωσε η αστυνομία
Pixabay

Ελβετία: Η αστυνομία της Βέρνης εκκένωσε πολλά κτίρια ζητώντας από τους πολίτες να μην πλησιάσουν την περιοχή 

Την περιοχή γύρω από το κοινοβούλιο της Ελβετίας στην πρωτεύουσα Βέρνη απέκλεισαν νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 14 Φεβρουαρίου οι ελβετικές αρχές, ζητώντας από τους πολίτες να μην πλησιάσουν την περιοχή, λόγω της παρουσίας ενός ύποπτου άνδρα και ύποπτου οχήματος.

Η αστυνομία της Βέρνης μέσω Twitter ανακοίνωσε: «Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση στη Βέρνη εξαιτίας ύποπτης παρουσίας ενός άνδρα τον οποίο έχουμε σταματήσει».

«Λόγω ενός αυτοκινήτου κοντά στην Bundesplatz, η πλατεία και οι γύρω δρόμοι είναι προς το παρόν κλειστοί για λόγους ασφαλείας. Αυτό ισχύει και για τα μέσα μαζικής μεταφοράς», πρόσθεσε η αστυνομία, αναφερόμενη στην πλατεία έξω από το ελβετικό κοινοβούλιο.

 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters πολλά κτίρια εκκενώθηκαν, ενώ η αστυνομία ζήτησε από όσους βρίσκονταν μέσα να μην πλησιάσουν την περιοχή.

Σε νεότερη ενημέρωση η αστυνομία της Βέρνης ενημερώνει ότι πολύ σύντομα θα δοθεί ξανά σε κυκλοφορία η περιοχή γύρω από το Κοινοβούλιο και θα λήξει ο αποκλεισμός του σημείου, ενώ αναμένεται Δελτίο Τύπου για την αναλυτική ενημέρωση γύρω από την υπόθεση.