ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στην Τουρκία: «Ζήσαμε την απόλυτη δυστυχία», λέει μέλος επίλεκτης ομάδας ειδικών αποστολών

Σεισμός στην Τουρκία
Εφιαλτικές στιγμές έζησαν οι Έλληνες που πήγαν στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό.
Associated Press

Η Χριστίνα Ρίτσου, μέλος της επίλεκτης ομάδας ειδικών αποστολών, περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία.

«Μπορεί να έχουμε εκπαιδευτεί για να αντιμετωπίσουμε μία τέτοια κατάσταση αλλά όταν βρίσκεται στον τόπο που που αναπνέεις τον θάνατο, είναι δύσκολο να συγκρατήσεις την ψυχραιμία σου», ανέφερε η Ελληνίδα της επίλεκτης ομάδας ειδικών αποστολών, Χριστίνα Ρίτσου, μιλώντας στο MEGA.

Η Χριστίνα Ρίτσου περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία. Αντίκρισε στιγμές ολοκληρωτικής καταστροφής και ήρθε αντιμέτωπη με εικόνες που δεν θέλει κανείς να αντικρίσει.

«Στην Τουρκία ζήσαμε την απόλυτη δυστυχία», ανέφερε η Χριστίνα Ρίτσου και συνέχισε λέγοντας: «Οι συνθήκες ήταν δύσκολες στο Καχρανμαράς, όπου πλέον είναι μια έρημη πόλη. Ως ομάδα διάσωσης έπρεπε να εντοπίσουμε τους ζωντανούς αλλά είμασταν και έτοιμοι να απεγκλωβίσουμε και νεκρούς κάτω από τα συντρίμμια. Αυτό συνέβη κιόλας καθώς ο σκύλος μας βοήθησε την κινέζικη και τούρκικη ομάδα εθελοντών να εντοπιστούν δύο ζωντανούς. Εμείς δυστυχώς δεν είχαμε την ευκαιρία να σώσουμε κάποιον ζωντανό αλλά βγάλαμε από τα συντρίμμια τρεις νεκρούς».

Η Χριστίνα Ρίτσου, μιλώντας για την αντιμετώπιση που είχαν από τους Τούρκους πολίτες, ανέφερε πως σε εκείνους έβλεπαν την ελπίδα και τους αποκαλούσαν αδέλφια.

«Ο κόσμος μας έπιανε το χέρι και ζητούσαν βοήθεια για εγκλωβισμένους. Χαρακτηριστική η περίπτωση ενός άνδρα που έκλαιγε και μας ευχαριστούσε στα ελληνικά που ανασύραμε έστω και νεκρά τα μέλη της οικογένειάς του. Οι Τούρκοι είδαν σε εμάς την ελπίδα, μας έδιναν λουλούδια και μας φώναζαν αδέλφια».