ΚΟΣΜΟΣ

Μπρους Γουίλις: Πάσχει από άνοια πλέον - Η ανακοίνωση της οικογένειάς του

Μπρους Γουίλις: Πάσχει από άνοια πλέον - Η ανακοίνωση της οικογένειάς του
Associated Press

Η οικογένεια του Γουίλις αποκάλυψε για πρώτη φορά τη διάγνωσή του με αφασία το 2022. Ωστόσο, όπως ανέφεραν πλέον έχουν μια ξεκάθαρη διάγνωση.

Ο αγαπημένος ηθοποιός του Χόλιγουντ Μπρους Γουίλις πάσχει πλέον από άνοια, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του. Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός, ο οποίος έπασχε από αφασία, εμφάνισε μια μορφή άνοιας που ονομάζεται μετωποκροταφική άνοια ή FTD.

Στην ανακοίνωση της οικογένειας, την οποία ανήρτησε και η πρώην σύζυγό του Ντέμι Μουρ στο Instagram της, αναφέρεται ότι αν και τα νέα «είναι οδυνηρά, είναι ανακούφιση να έχουμε επιτέλους μια ξεκάθαρη διάγνωση».

«Σήμερα δεν υπάρχουν θεραπείες για τη νόσο, μια πραγματικότητα που ελπίζουμε ότι μπορεί να αλλάξει τα επόμενα χρόνια. Καθώς η κατάσταση του Μπρους επιδεινώνεται, ελπίζουμε ότι η προσοχή των μέσων ενημέρωσης μπορεί να επικεντρωθεί στο να ρίξει φως σε αυτήν την ασθένεια που χρειάζεται πολύ περισσότερη ευαισθητοποίηση και έρευνα», ανέφερε η δήλωση.

«Έχουμε συγκινηθεί τόσο πολύ από την αγάπη που μοιραστήκατε όλοι για τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και φίλο σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Η συνεχής συμπόνια, η κατανόηση και ο σεβασμός σας θα μας επιτρέψουν να βοηθήσουμε τον Μπρους να ζήσει μια όσο πιο γεμάτη ζωή γίνεται», συμπληρώνεται.

Η οικογένεια του Γουίλις αποκάλυψε για πρώτη φορά τη διάγνωσή του με αφασία το 2022. Είπαν τότε ότι έπασχε από μια ιατρική πάθηση που επηρέαζε τις γνωστικές του ικανότητες και θα έκανε ένα διάλειμμα από την υποκριτική.

«Γνωρίζουμε μέσα μας ότι –αν μπορούσε σήμερα– να ανταποκριθεί θα ήθελε να επιστήσει την παγκόσμια προσοχή για εκείνους που επίσης αντιμετωπίζουν αυτή την εξουθενωτική ασθένεια και για πώς επηρεάζει τόσα πολλά άτομα και τις οικογένειές τους», είχαν αναφέρει τότε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μετωποκροταφική άνοια είναι «ένας όρος για μια ομάδα εγκεφαλικών διαταραχών που επηρεάζουν κυρίως τον μετωπιαίο και κροταφικό λοβό του εγκεφάλου. Αυτές οι περιοχές του εγκεφάλου συνδέονται γενικά με την προσωπικότητα, τη συμπεριφορά και τη γλώσσα».

Η τελευταία ταινία του Γουίλις ήταν το «Detective Knight: Independence», το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2023 και είναι η τρίτη δόση της σειράς ταινιών θρίλερ «Detective Knight».

Σχετικές ειδήσεις