ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Τουρκία - Νεσχάν Μουλαζίμ: «Οι άνθρωποι μαζί με τα σπίτια αγόρασαν και τον τάφο τους»

Σεισμός στην Τουρκία
Η Τουρκία μετρά τις πληγές της μετά τον φονικό σεισμό.
Associated Press

«Είναι πολύ μεγάλη η καταστροφή, ο σεισμός στην Τουρκία. Είναι σαν να έχει έρθει η συντέλεια του κόσμου και είναι ακόμα χειρότερα αυτά που έρχονται», δήλωσε η Νεσχάν Μουλαζίμ. 

Η Τουρκία, 12 μέρες μετά τον φονικό σεισμό που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 45.000 άτομα, μετρά τις πληγές της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται από την Τουρκία, 264.000 διαμερίσματα έχουν καταστραφεί με χιλιάδες να είναι οι εγκλωβισμένοι. Τουλάχιστον 5.800 θάνατοι έχουν επιβεβαιωθεί στη Σύρια από τον σεισμό.

Η Νεσχάν Μουλαζίμ που είναι από την Τουρκία αλλά ζει μόνιμα στην Ελλάδα αγωνιά για τους συμπατριώτες της. Μιλώντας στο ένθετο των Παραπολιτικών, Secret, ξεσπά και καταγγέλλει ολιγωρία των Αρχών.

Νεσχάν Μουλαζίμ: Πολύ μεγάλη καταστροφή ο σεισμός στην Τουρκία

«Είναι πολύ μεγάλη η καταστροφή, ο σεισμός στην Τουρκία. Είναι σαν να έχει έρθει η συντέλεια του κόσμου και είναι ακόμα χειρότερα αυτά που έρχονται. Τώρα συλλαμβάνουν κατασκευαστές και τους κατηγορούν. Πριν όμως αυτοί οι ίδιοι τους είχαν δώσει άδειες για να χτίσουν», ανέφερε το μοντέλο.

Για να συμπληρώσει: «Η τουρκική κυβέρνηση πήγε την τέταρτη μέρα, ενώ οι Έλληνες ήταν εκεί από την πρώτη μέρα για να βοηθήσουν. Αποδείχθηκε πως οι άνθρωποι μαζί με τα σπίτια τους αγόρασαν και τον τάφο τους, χωρίς να το ξέρουν».