ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Νεκρός ο δημιουργός του εμβολίου Sputnik V κατά του κορονοϊού - Βρέθηκε στραγγαλισμένος

Ρωσία: Νεκρός ο δημιουργός του εμβολίου Sputnik V κατά του κορονοϊού - Βρέθηκε στραγγαλισμένος

Ρωσία: Ο Αντρέι Μποτίκοφ ήταν ανώτερος ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών για την Επιδημιολογία και τη Μικροβιολογία. Στο παρελθόν είχε εργαστεί ως ανώτερος επιστήμονας στη Ρωσική Κρατική Συλλογή Ιών, D.I. Ivanovsky Ινστιτούτο Ιολογίας.

Έρευνα για την δολοφονία του Αντρέι Μποτίκοφ, ενός από τους 18 επιστήμονες που εργάστηκαν για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V το 2020 ξεκίνησε η σχετική ερευνητική επιτροπή της Ρωσίας.

Φαίνεται πως ο Μποτίκοφ αναγνωρίστηκε ως ο άνδρας που είχε στραγγαλιστεί μέχρι θανάτου με μία ζώνη στη βορειοδυτική Μόσχα.

Σύμφωνα με τη Dailymail έχει ήδη συλληφθεί ένας 29χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του επιστήμονα που εργάστηκε για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας είπε ότι βρήκαν τον ύποπτο στο «συντομότερο δυνατό χρόνο» αφού προσπάθησε να διαφύγει από το σημείο του εγκλήματος.

Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι ο 29χρονος ομολόγησε το έγκλημα κατά την ανάκριση, ενώ αναφέρουν επίσης ότι ο κατηγορούμενος είχε ήδη διωχθεί για διάπραξη άλλου «σοβαρού» εγκλήματος.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο ύποπτος, γνωστός ως Alexei Z, είχε περάσει 10 χρόνια στη φυλακή με την κατηγορία της παροχής σεξουαλικών υπηρεσιών.

Ο Αντρέι Μποτίκοφ ήταν ανώτερος ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών για την Επιδημιολογία και τη Μικροβιολογία. Στο παρελθόν είχε εργαστεί ως ανώτερος επιστήμονας στη Ρωσική Κρατική Συλλογή Ιών, D.I. Ivanovsky Ινστιτούτο Ιολογίας.