ΚΟΣΜΟΣ

Ο ΟΗΕ εγκαταλείπει τη ζώνη των συγκρούσεων στη Μιανμάρ

Ο ΟΗΕ εγκαταλείπει τη ζώνη των συγκρούσεων στη Μιανμάρ

Ξεκίνησε η απομάκρυνση του διεθνούς προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών από τη ζώνη των θρησκευτικών συγκρούσεων στη δυτική Μιανμάρ.

Περίπου 40 υπάλληλοι του ΟΗΕ και οι οικογένειές τους, εγκαταλείπουν το Μαουνγκντάου, όπου οι συγκρούσεις ανάμεσα σε βουδιστές και μουσουλμάνους έχουν προκαλέσει τον θάνατο επτά ανθρώπων, ανακοίνωσε ο Ασόκ Νιγκάμ, εκπρόσωπος του Ηνωμένων Εθνών στη χώρα.

Η προσωρινή αυτή απομάκρυνση προτάθηκε στο προσωπικό του ΟΗΕ «εξαιτίας της έλλειψης ασφάλειας και των συγκρούσεων. Θα μπορούν να επιστρέψουν όταν βελτιωθούν τα πράγματα», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι ο ΟΗΕ βοήθησε επίσης στην απομάκρυνση μελών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από την ίδια περιοχή.

Οι θρησκευτικές συγκρούσεις ξέσπασαν την Παρασεκυή στο Μαουνγκντάου, πόλη που βρίσκεται στα σύνορα με το Μπανγκλαντές και κατοικείται κυρίως από την μουσουλμανική μειονότητα των Ροχίνγκιας. Ξεκίνησαν από το λιντσάρισμα δέκα μουσουλμάνων την περασμένη εβδομάδα από ένα πλήθος βουδιστών στο κρατίδιο Ραχίν, σε μία πράξη εκδίκησης για τον βιασμό μίας γυναίκας.

Το κρατίδιο Ραχίν κηρύχθηκε σήμερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ο στρατός εκλήθη να αποκαταστήσει την τάξη.