ΚΟΣΜΟΣ

Ιορδανία: Ο λαμπερός γάμος της πριγκίπισσας με τον Έλληνα, το «συμβόλαιο» και η λίστα των καλεσμένων

Oι νεόνυμφοι με το βασιλιά Αμπντάλα και τη βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας
Oι νεόνυμφοι με το βασιλιά Αμπντάλα και τη βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας
Ιnstagram

Ο παραμυθένιος γάμος της πριγκίπισσας Iμάν με τον ελληνικής καταγωγής «Τζαμίλ» Δημήτριο Θερμιώτη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Αμάν της Ιορδανίας, με παρόντες τον βασιλιά Αμπντάλα Β και τη βασίλισσα Ράνια. Η συγκίνηση, το τελετουργικό και οι καλεσμένοι

Η πριγκίπισσα Ιμάν της Ιορδανίας παντρεύτηκε τον ελληνικής καταγωγής επιχειρηματία Τζαμίλ Δημήτριο Θερμιώτη σε έναν κλασικό ρομαντικό γάμο στον οποίο παρευρέθηκαν οι στενότεροι συγγενείς και φίλοι τους. Λαμπερή με λευκό φόρεμα, δαντελένιο πέπλο και αστραφτερή τιάρα Chaumet, η 26χρονη νύφη θύμιζε... πριγκίπισσα του παραμυθιού καθώς έφτασε στην τελετή συνοδευόμενη από τον μεγαλύτερο αδερφό της, πρίγκιπα διάδοχο Χουσεΐν.

Η πριγκίπισσα Ιμάν και ο Θερμιώτης, ένας πετυχημένος επιχειρηματίας με καταγωγή απο την Άνδρο που γεννήθηκε το 1994 στο μακρινό Καράκας της Βενεζουέλας ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους το περασμένο καλοκαίρι και παντρεύτηκαν χθες (12/3) σε μια παραδοσιακή τελετή στο πολυτελές παλάτι Beit Al Urdun στο Αμμάν, διάσημο κάποτε στη Βρετανία ως ο χώρος όπου ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο διάδοχος του θρόνου της Χουσεΐν παρακολουθούσαν ποδόσφαιρο.

Ως μέρος της λειτουργίας, η Ιμάν εξέθεσε τους όρους του γάμου προτού η νύφη και ο γαμπρός υπογράψουν το συμβόλαιο γάμου, παρουσία τριών μαρτύρων: του πατέρα της νύφης, βασιλιά Αμπντάλα Β', και δύο αδερφών, του διαδόχου Χουσεΐν και του πρίγκιπα Χασέμ. Το λαμπερό ζευγάρι αντάλλαξε στη συνέχεια δαχτυλίδια.

Κομψή όπως πάντα, η βασίλισσα Ράνια, η μητέρα της νύφης, απέδειξε ότι μερικές φορές η απλότητα είναι η ιδανική επιλογή, ντυμένη με ένα φόρεμα από τη συλλογή για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2022 του Dior. Η γκρι δημιουργία περιλάμβανε πλισέ μανίκια και φούστα και έναν θηλυκό ψηλό γιακά εμπνευσμένο από τη βικτοριανή εποχή.

Έδειχνε συγκινημένη καθώς παρακολουθούσε την τελετή από την πρώτη σειρά, μαζί με τους δύο γιους της, τη μικρότερη κόρη της, πριγκίπισσα Σάλμα (ντυμένη με Andrew Gn) και την αρραβωνιαστικιά του διαδόχου Χουσεΐν, Ράτζουα Χαλέντ μπιν Σαίφ (με δημιουργία του οίκου Roksanda ).

Μέλη της εκτεταμένης βασιλικής οικογένειας της Ιορδανίας ήταν στη λίστα των καλεσμένων, συμπεριλαμβανομένης της πριγκίπισσας Ράιγα, ετεροθαλούς αδερφής του βασιλιά Aμπντάλα, και του συζύγου της, του Βρετανού συγγραφέα Nεντ Ντόνοβαν, εγγονού του Ρόαλντ Νταλ.

Δείχνοντας πώς έχει κληρονομήσει την αγάπη της μητέρας της για την κλασική κομψότητα, η πριγκίπισσα Iμάν επέλεξε ένα συναρπαστικό μακρυμάνικο νυφικό με εφαρμοστό μπούστο και φούστα σε γραμμή Α. Ο τετράγωνος λαιμός ήταν επικαλυμμένος με λεπτή δαντέλα με περίπλοκες φλοράλ λεπτομέρειες που συμπλήρωναν το σχέδιο του πέπλου. Η τιάρα ήταν ένα λεπτό στέμμα διαμαντιών της Chaumet, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ανήκε προηγουμένως στη γιαγιά της, τη μητέρα του πατέρα της, πριγκίπισσα Mούνα αλ -Χουσεΐν.

Αφού αντάλλαξαν όρκους, οι νεόνυμφοι βγήκαν αγκαλιά από το δωμάτιο και προχώρησαν σε ξεχωριστό θάλαμο όπου έκοψαν την πανύψηλη γαμήλια τούρτα τους. Η βασίλισσα Ράνια δεν έχασε χρόνο μοιράζοντας φωτογραφίες του γάμου στο Instagram, γράφοντας: «Ιμάν, προσεύχομαι αυτό το επόμενο κεφάλαιο στη ζωή σου να σου φέρει τόση χαρά, αγάπη και γέλιο όπως μας έφερες όλα αυτά τα χρόνια. Συγχαρητήρια στη νύφη και στον γαμπρό!».

Πριν από το γάμο, η Βασίλισσα Ράνια έδωσε μια γεύση από την τελετή που θα ακολουθούσε σε ένα σύντομο βίντεο που παρουσίαζε μερικές από τις floral δημιουργίες και μερικές από τις διακοσμητικές πινελιές, όπως πολυθρόνες, κεριά καθεδρικού ναού και οροφές ντυμένες με μέτρα λευκού υφάσματος.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν νωρίτερα την εβδομάδα, όταν η βασίλισσα της Ιορδανίας φιλοξένησε το παραδοσιακό πάρτι Henna για την κόρη της, ανεβάζοντας στιγμιότυπα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Τόση αγάπη σε ένα δωμάτιο! Με φίλους και οικογένεια στο πάρτι Henna της Ιμάν χθες», δημοσίευσε η περήφανη μητέρα στο Instagram την Πέμπτη (9/3).

Για την περίσταση πριν από το γάμο, η πριγκίπισσα Iμάν φόρεσε ένα εντυπωσιακό, περίτεχνα διακοσμημένο λευκό σύνολο από τη συλλογή της Ιορδανής σχεδιάστριας Reema Dahbour. Η κεντημένη δημιουργία από σιφόν και μετάξι στολίστηκε με λευκά κεντήματα και χρυσά κρύσταλλα και «τελείωνε» με μια ζώνη Bruce Oldfield που φορούσε η μητέρα της, Βασίλισσα Ράνια, την ημέρα του δικού της γάμου το 1993.

Η πριγκίπισσα Ιμάν και ο Θερμιώτης ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους τον Ιούλιο του 2022, λίγες εβδομάδες πριν ο μεγαλύτερος αδερφός της πρίγκιπας διάδοχος Χουσεΐν κάνει πρόταση γάμου στη φίλη του, Ρατζούα. Ο διάδοχος πρίγκιπας Χουσεΐν και η λαμπερή αρραβωνιαστικιά του θα παντρευτούν την 1η Ιουνίου σε έναν από τους πιο πολυαναμενόμενους γάμους της υψηλής κοινωνίας για το 2023.

Για να σηματοδοτήσει τον γάμο της κόρης της, η βασίλισσα Ράνια Β' μοιράστηκε ένα συγκινητικό βίντεο με πλάνα από το σπίτι τους και την πριγκίπισσα Ιμάν να δέχεται τα χάδια των γονιών της όταν ήταν μωρό, και το ταξίδι της από αξιολάτρευτο νήπιο σε μια κομψή νεαρή γυναίκα. «Την πρώτη φορά που κράτησα το κοριτσάκι μου, ήξερα ότι η ζωή μου δεν θα ήταν ποτέ η ίδια. Σε μια βδομάδα θα γίνει νύφη. Πολύτιμη μου Ιμάν, είμαι τόσο χαρούμενη για σένα και τόσο περήφανη για όλα όσα είσαι. Ευχαριστώ τον πολύ ταλαντούχο @elissazkh και τον λαμπρό @imarwankhoury για αυτό το υπέροχο δώρο και για την εκπληκτική σας ικανότητα να αποτυπώνετε τόσο όμορφα τα συναισθήματα» έγραψε η Ράνια.

Ο Βασιλιάς Αμπντάλα Β' και η Βασίλισσα Ράνια είναι μεταξύ των «γαλαζοαίματων» που θα μπορούσαν να είναι στη λίστα των προσκεκλημένων της στέψης του Βασιλιά Καρόλου Γ'. Ο Βασιλιάς σπάει την παράδοση προσκαλώντας άλλους μονάρχες στην τελετή, αν και τα ονόματα των 2.000 προσκεκλημένων δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί.