ΚΟΣΜΟΣ

Και οι πιο απαισιόδοξοι λαοί της Ευρώπης είναι...

Και οι πιο απαισιόδοξοι λαοί της Ευρώπης είναι...

Μπορεί σε παλαιότερες εποχές οι λαοί της Μεσογείου να θεωρούνταν ως οι πιο χαρούμενοι, ωστόσο τα πράγματα φαίνεται πως έχουν αλλάξει δραματικά

Έλληνες και οι Ισπανοί είναι οι πλέον απαισιόδοξοι λαοί της Ευρώπης σύμφωνα με ετήσια έρευνα της Boston Consulting Group που δημοσιεύεται σήμερα στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού «Der Spiegel».

Οι δυο λαοί ανησυχούν περισσότερο για το μέλλον τους, ενώ οι Γερμανοί, αν και δηλώνουν σχετικά αισιόδοξοι, ανησυχούν για τις συνθήκες ζωής που θα αντιμετωπίσουν τα παιδιά τους.

Τα ευρήματα επιβεβαιώνουν και παλαιότερες έρευνες.

Γενικότερα το κλίμα στην Ευρώπη περιγράφεται ως απαισιόδοξο, καθώς, όπως επισημαίνεται, οι πολίτες δεν πιστεύουν πλέον ότι η κρίση θα τελειώσει σύντομα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ανασφάλεια για τις θέσεις εργασίας, το διογκούμενο χρέος και τη συνεχιζόμενη ύφεση.

Σύμφωνα με την έρευνα οι Έλληνες βλέπουν το μέλλον τους ζοφερό, αν και στο ερώτημα σχετικά με την ανασφάλεια για την εργασία τους, τους ξεπερνούν οι Ισπανοί.

Επισημαίνεται ακόμα πως οι λαοί θεωρούν ότι οι κυβερνήσεις φέρουν το μεγάλο μέρος της ευθύνης για την κρίση, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% των ερωτηθέντων, το οποίο στην Ελλάδα φθάνει μάλιστα στο απόλυτο 100%.

Σε παγκόσμιο επίπεδο μόνο οι Κινέζοι, σε ποσοστό 80%, θεωρούν ότι η επόμενη γενιά θα έχει μια καλύτερη ζωή.