ΚΟΣΜΟΣ

Credit Suisse: Καπελάκια, τσάντες και γραμματόσημα με το λογότυπο της τράπεζας γίνονται ανάρπαστα

Ξεπουλάνε αντικείμενα με το λογότυπο της Credit Suisse
Ξεπουλάνε αντικείμενα με το λογότυπο της Credit Suisse
Α.Ρ

Ράβδοι χρυσού, καπέλα και τσάντες με το λογότυπο της Credit Suisse εμφανίστηκαν μαζικά στα ηλεκτρονικά καταστήματα, μετά την ιστορική εξαγορά της τράπεζας από την UBS

Λίγες ώρες από την ανακοίνωση της εξαγοράς της Credit Suisse από το UBS Group, αναμνηστικά με το όνομα και το λογότυπο της τράπεζας βγήκαν προς πώληση στην Ελβετία, σηματοδοτώντας το τέλος μιας εποχής.

Καπέλα, τσάντες και ράβδοι χρυσού με το λογότυπο Credit Suisse πωλούνται σε ιστότοπους μεταπώλησης, αφού εμφανίστηκαν λίγες ώρες αφότου η 167χρονη τράπεζα σώθηκε από την κατάρρευση από την ανταγωνιστική UBS.

Η έκτακτη εξαγορά με τη μεσολάβηση της ελβετικής κυβέρνησης σήμανε το τέλος μιας τράπεζας που γεννήθηκε το 1856 καθώς η Schweizerische Kreditanstalt ιδρύθηκε για να χρηματοδοτήσει την επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου και την εκβιομηχάνιση της Ελβετίας.

Η UBS έχει δηλώσει ότι θα κάνει μεγάλες περικοπές στην επενδυτική τραπεζική στην Credit Suisse (CS), αλλά δεν είναι ακόμη σαφές εάν θα αποσύρει πλήρως την επωνυμία μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία αργότερα μέσα στο έτος.

Σκουφάκι του σκι με το ιστορικό λογότυπο

Ορισμένοι αγοραστές δεν περιμένουν να το μάθουν, συμμετέχοντας σε σκληρούς «πολέμους προσφορών» και πληρώνοντας ακριβά για προϊόντα και αντικείμενα που μπορεί σύντομα να γίνουν ιστορικά αντικείμενα. Περίπου 46 πλειοδότες έψαχναν την Τρίτη (21/3) να αγοράσουν ένα μπλε και κόκκινο καπέλο σκι Credit Suisse, με τιμή 111 ελβετικά φράγκα (120 δολάρια) στο ελβετικό e-shop Ricado.ch.

Ένας πωλητής είχε καταχωρίσει ένα μαύρο καπέλο που γράφει «Credit Suisse Risk Management Intern 2023», για 38 δολάρια στον διαδικτυακό μεταπωλητή Tutti.ch. Προσφέρονται επίσης προς πώληση γραμματόσημα, σημειωματάρια και ρολόγια Vintage Credit Suisse. Μια μικροσκοπική ράβδος χρυσού 10 γραμμαρίων, με χαραγμένο το λογότυπο της τράπεζας, βρίσκεται επί του παρόντος στη λίστα για 661 ελβετικά φράγκα (715 δολάρια) στο Ricardo.ch.

Ράβδος χρυσού Credit Suisse

Η μετοχή της Credit Suisse κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα καθώς επενδυτές και πελάτες έβγαλαν τα χρήματά τους από την τράπεζα. Ένα «σωσίβιο» έκτακτης ανάγκης από την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει την κρίση εμπιστοσύνης, αλλά εξαγόρασε αρκετό χρόνο για να γίνουν οι διαπραγματεύσεις. Η τράπεζα είχε πληγεί από μια σειρά από σκάνδαλα και αποτυχίες τα τελευταία χρόνια που έπληξαν τη φήμη της

Η Credit Suisse αναμένεται να παραμείνει ανεξάρτητη επωνυμία μέχρι να ολοκληρωθεί η συγχώνευση, οπότε η UBS θα αποφασίσει εάν θα αποσυνδέσει την ταυτότητα της Credit Suisse.