ΚΟΣΜΟΣ

Μέγκαν Μαρκλ: Φουντώνουν οι φήμες ότι θα θέσει υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο

Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι
ΑΡ

Οργιάζουν για μία ακόμη φορά οι φήμες για τις πολιτικές φιλοδοξίες της Μέγκαν Μαρκλ. Σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα η δούκισσα του Σάσεξ «φλερτάρει» πλέον έντονα με μία προεδρική υποψηφιότητα

Το Ίδρυμα Archewell της Μέγκαν Μαρκλ διοχέτευσε περισσότερα από 100.000 δολάρια στην πρώην υπεύθυνη Τύπου της Μισέλ Ομπάμα, τροφοδοτώντας τις εικασίες ότι η δούκισσα του Σάσεξ θα μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα. Το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, που διευθύνεται από τη Μέγκαν και τον πρίγκιπα Χάρι, πλήρωσε 109.870 δολάρια σε μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων που διευθύνεται από την Κέιτι Μακόρμικ Λέλιβελντ το 2021, σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις που έλαβε η The Sun.

Η Λέλιβελντ εργάστηκε για τη Mισέλ από το 2007 έως το 2011 και έχει επίσης κάνει δημόσιες σχέσεις για τη Χίλαρι Κλίντον και τον πρώην προεδρικό υποψήφιο Τζον Κέρι. Η πληρωμή της Άρτσγουελ στην εταιρεία δημοσίων σχέσεων της, KMLSA LLC, αναφέρθηκε ως «στρατηγική υποστήριξη για τις δημόσιες σχέσεις με τον κοινωνικό αντίκτυπο».

Η KMLSA διαφημίζει τις διασυνδέσεις της Λέλιβελντ με «ηγέτες με επιρροή» σε όλο τον κόσμο και την τεχνογνωσία της εταιρείας στο να βοηθά τους πελάτες «να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις με φήμη, πολιτική, φιλανθρωπική, νομική και οικονομική σκοπιά».

Η πληρωμή σε μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων με πολιτικές διασυνδέσεις ήταν απλώς η τελευταία ένδειξη για την πιθανή εισβολή της Μαρκλ στην πολιτική. Το 2021 η δούκισσα είχε εκδώσει επιστολή, καλώντας το Κογκρέσο να εγκρίνει ένα ομοσπονδιακό πρόγραμμα γονικής άδειας μετ' αποδοχών.

Αποκαλύφθηκε επίσης εκείνη τη χρονιά ότι η Μέγκαν και ο Χάρι είχαν μια ιδιωτική συνάντηση με τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ το 2020. Αν και η συνάντηση πυροδότησε φρενίτιδα εικασιών σχετικά με την πολιτική φιλοδοξία της Μέγκαν, το γραφείο του Nίουσομ είπε ότι ήταν απλώς μια φιλόξενη συνάντηση αφού ο δούκας και η δούκισσα αποφάσισαν να εγκατασταθούν στην Καλιφόρνια.

Οι πρόσφατα δημοσιευμένες φορολογικές δηλώσεις του Ιδρύματος Archewell για το 2021 αποκάλυψαν επίσης ότι έλαβε το μεγαλύτερο μέρος των 13 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων που συγκέντρωσε από δύο μόνο φιλάνθρωπους, με τον έναν να δωρίζει 10 εκατομμύρια δολάρια και έναν άλλο να δίνει 3 εκατομμύρια δολάρια