ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: «Βόλτα θανάτου» με αερόστατο που πήρε φωτιά - «Θεέ μου, άνθρωποι πέφτουν από τον ουρανό»

Tραγικό δυστύχημα με αερόστατο στο Μεξικό
Tραγικό δυστύχημα με αερόστατο στο Μεξικό

Ένα ζευγάρι έχασε τη ζωή του και η κόρη τους τραυματίστηκε σοβαρά, όταν ένα αερόστατο τυλίχθηκε στις φλόγες στην Πόλη του Μεξικού

Ο Χοσέ Νολάσκο, 50 ετών, και η σύζυγός του Βιριδιάνα Μπεσερίλ 38 ετών, πέθαναν κατά τη διάρκεια ενός σοκαριστικού δυστυχήματος, το οποίο καταγράφηκε σε βίντεο και δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με την Daily Mail.

Οι μεξικανικές αρχές δήλωσαν ότι η κόρη τους, Ρετζίνα Ιτζανί, έσπασε το χέρι της όταν πήδηξε από την πύρινη «γόνδολα». Παρά το σπασμένο χέρι και τα εγκαύματα δευτέρου βαθμού, αναμένεται να επιβιώσει. Η οικογένεια, από την πόλη Caujimalpa de Morelos, έκανε βόλτα στην τοποθεσία Teotihuacan, μια δημοφιλή τουριστική περιοχή.

Το βίντεο από το περαστικό έδειξε το αερόστατο τυλιγμένο στις φλόγες να καταστρέφεται γρήγορα και στη συνέχεια να καταλήγει στο έδαφος καθώς οι επιβαίνοντες φαινόταν είτε να πέφτουν έξω είτε να πηδούν έξω.

«Θεέ μου, άνθρωποι πέφτουν», είπε ένας θεατής στα ισπανικά, σύμφωνα με την Daily Mail. Δεν ήταν σαφές ποιος έφυγε από το αερόστατο. Η μεξικανική αστυνομία δήλωσε την Κυριακή ότι εξακολουθεί να ερευνά τι προκάλεσε τη φωτιά, ανέφερε το πρακτορείο. Αν και οι αρχικές τοπικές αναφορές ανέφεραν ότι θα μπορούσε να συνδέεται με το σύστημα αποθήκευσης καυσίμου.

Λγο πριν την τραγική της βόλτα, η οικογένεια τράβηξε μια selfie . Σύμφωνα με αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το ταξίδι ήταν ένα δώρο γενεθλίων που οργανώθηκε από τη Ρετζίνα και τον μπαμπά της, Χοσέ, για τη Βιριδιάνα, ανέφερε η Daily Mail.

«Ήταν τα γενέθλια της κόρης μου Βιριδιάνα, της μαμάς της Ρετζίνα και είχαν ετοιμάσει αυτή τη βόλτα ως έκπληξη για εκείνη», είπε η γιαγιά της. Η εγγονή της πρόσθεσε εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Είχε αγκαλιάσει τους γονείς της πριν πηδήξει από το μπαλόνι, είπε η γιαγιά της, προσθέτοντας πως δεν της έχουν πει ακόμη ορι οι γονείς της πέθαναν.

Αν και υπάρχουν περίπου 3.000 αερόστατα κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, η Daily Mail ανέφερε ότι τα δυστυχήματα είναι σπάνια. Από το 2000 έως το 2016, καταγράφηκαν 21 θάνατοι στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε το πρακτορείο.