ΚΟΣΜΟΣ

Φωτιά στη μεγαλύτερη αγορά ρούχων του Μπαγκλαντές: Πύρινη κόλαση στη Ντάκα

Φωτιά στη μεγαλύτερη αγορά ρούχων του Μπαγκλαντές: Πύρινη κόλαση στη Ντάκα
AP Photo

Μπαγκλαντές: Η αγορά Bongo Bazar και τρεις παρακείμενοι εμπορικοί χώροι λέγεται ότι έχουν σχεδόν καταστραφεί

Εκατοντάδες πυροσβέστες έχουν κινητοποιηθεί στη Ντάκα, την πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, για να κατασβήσουν την τεράστια φωτιά που ξέσπασε σε δημοφιλή αγορά ρούχων, σε μία από τις παλαιότερες γειτονιές της πόλης.

Δεν έχουν αναφερθεί ακόμη θύματα από την πυρκαγιά το πρωί της Τρίτης. Ιδιοκτήτες καταστημάτων και αξιωματούχοι της πυροσβεστικής είπαν στους δημοσιογράφους ότι η αγορά Bongo Bazar και τρεις παρακείμενοι εμπορικοί χώροι είχαν σχεδόν ολοκληρωτικά καταστραφεί.

«Περίπου 600 πυροσβέστες... προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρακιμπούλ Ισλάμ, προσθέτοντας ότι η φωτιά ξεκίνησε γύρω στα ξημερώματα.

Ένας στρατιωτικός είπε σε δήλωση του ότι ένα ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας συμμετείχε στην προσπάθεια κατάσβεσης.

Εναέρια πλάνα από το ελικόπτερο έδειξαν εκατοντάδες ανθρώπους να παρακολουθούν τη φωτιά από κοντινή υπερυψωμένη διάβαση.

Η αγορά είναι ένας δημοφιλής προορισμός για φθηνά εμπορικά σήματα δυτικής μόδας, που πωλούν ρούχα που παράγονταν στα εργοστάσια ενδυμάτων της πόλης αλλά δεν πληρούσαν τα πρότυπα εξαγωγής.

Οι αναστατωμένοι ιδιοκτήτες καταστημάτων είπαν στους δημοσιογράφους ότι η φωτιά τους είχε αφήσει χωρίς εμπόρευμα και χρήματα ενόψει του Eid, του μουσουλμανικού φεστιβάλ που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού και της μεγαλύτερης θρησκευτικής γιορτής της χώρας.

«Δανείστηκα 1,5 εκατομμύρια τάκα (περίπου 14.000 ευρώ) για να αγοράσω ρούχα για το Eid», είπε ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης. «Έχασα τα πάντα».

Διαβάστε επίσης:

Μπαγκλαντές: Έκρηξη βόμβας σε εμπορικό κέντρο - Τουλάχιστον 7 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Mπαγκλαντές: Έρευνες για την πυρκαγιά στον μεγαλύτερο προσφυγικό καταυλισμό του κόσμου

Τα κέρδη των τραπεζών, οι επενδύσεις στο ξύδι και το Μπαγκλαντές